Cum e mai bine? Sa facem toate politele la aceeasi firma sau la firme diferite? Prima varianta pare cea mai avantajoasa. Unele companii acorda reduceri clientilor care incheie la ele toate asigurarile. Acestea nu sunt foarte mari (5-10%), dar oricum constituie un argument in plus ca sa adoptam acest sistem. Se poate intampla ca o societate de asigurari sa aiba la un moment dat o pozitie solida pe piata. Presa de specialitate o lauda, institutiile din domeniu o premiaza. Ni se va parea foarte atractiv sa mergem pe mana acestei firme. Dar, sa nu uitam ca totul se afla intr-o perpetua schimbare si ce e performant azi s-ar putea sa nu mai dea aceleasi rezultate maine sau peste cateva luni. Trebuie verificate in permanenta situatia financiara a asiguratorilor, indicatorii lor de solvabilitate. De altfel, un contraatu la sistemul unei singure firme ar fi acela ca „nu se asaza toate ouale in acelasi cos”. Sa alegem oferta ideala din toata plaja de oferte reprezinta o incercare destul de dificila. De aceea, se recomanda sa ne sfatuim in prealabil cu un broker de asigurari. Nu vom plati nici un leu pentru acest serviciu. In Romania, acesti intermediari percep comisionul de la companie. Totusi, ei au interesul sa actioneze in favoarea clientului in caz de dauna, sprijinin-du-l sa recupereze o suma cat mai mare. In masura in care multa lume se declara multumita de prestatiile lor, le creste cota.
Broker de asigurari, fisa postului
Cele mai citite articole
Ajuta clientul la definirea strategiei de management al riscului si de finantare a acestuia in functie de situatia sa financiara.
Reprezinta interesele clientului si negociaza cu asiguratorii conditiile si termenii contractelor.
Analizeaza detaliile contractelor sau ale ofertelor de asigurare si prezinta oferte comparative in legatura cu toate aspectele contractelor, intervenind in cazuri specifice, cum ar fi situatiile acoperite si excluderile, procedurile de administrare, tarifele, francizele.