Avantajele deschiderii unui cont bancar online

Deschiderea unui cont bancar online poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate comodă și eficientă de gestionare a finanțelor personale. Calea cea mai ușoară este să pui banii în valoare! Te-ai întrebat dacă acest lucru este posibil? Deschide un cont online, transferă banii pe loc, constituie un depozit și vei avea o dobândă avantajoasă, în lei sau în euro. Poți aplica oricând online, urmând cinci pași simpli. 

Confort și accesibilitate

Confortul și accesibilitatea sunt două dintre cele mai importante avantaje în deschiderea unui cont bancar online. Acesta permite accesul la serviciile bancare 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, fără a fi nevoie de vizite la agențiile bancare.

Un alt mare avantaj al conturilor bancare online este posibilitatea efectuării de transferuri de bani instant. De la plata facturilor, la transferul de bani către alte conturi, tranzacțiile se pot realiza în câteva secunde, fără a fi nevoie să aștepți pentru procesarea lor. Acest aspect este deosebit de important în situații în care timpul este esențial, cum ar fi achitarea unei facturi care are termenul de plată în ziua respectivă.

Economisirea timpului și eficiență

Economisirea timpului și eficiența reprezintă eliminarea timpilor morți pentru persoanele ocupate, care nu se pot deplasa la banca sau preferă să evite interacțiunile directe.

Ce spui dacă, după deschiderea contului bancar 100% online, poți constitui un depozit cu dobândă avantajoasă, în lei sau euro? Acest lucru este posibil. În câteva minute contul online este disponibil, iar tu vei putea transfera banii, prin online banking. Vei putea să faci apoi și depozitul aferent, ca să îți pui banii la treabă, așa cum vrei tu! 

Depozitul poate fi în lei sau euro, constituit la termene variate, dobânda fiind avantajoasă. Spre exemplu, pentru depozitul la 12 luni, dobânda este de 6.30% la lei și de 3% pentru euro. În plus, trebuie să știi că un cont curent în altă valută decât lei va fi comisionat separat. Mai multe informații despre acest subiect poți găsi pe site-ul băncii. 

Facilități și servicii adiționale oferite de un cont bancar online

Cele mai citite articole

Hai să-ți explicăm ce poate face pentru tine un cont bancar online și care sunt facilitățile de care te poți bucura. Pentru un cont curent în lei, ai zero comision de administrare, dar numai dacă încasezi lunar minimum 1.100 de lei și faci cel puțin o plată cu cardul. De asemenea, orice încasare este scutită de comision bancar. 

Pentru un card de debit în lei, te bucuri de zero comision de emitere și administrare a cardului emis de bancă. Nu se aplică niciun comision de retragere a numerarului de la ATM-ul oricărei bănci din România. Cât privește plățile, ai portofelul digital cu care vei putea achita, simplu și rapid, direct cu telefonul utilizând Apple Pay, Google Pay sau Fitbit Pay.

Ce înseamnă online banking în acest context? Online și mobile banking fără comision, dar și plăți instant oricând, oriunde, în doar câteva secunde, chiar și în weekend sau de sărbătorile legale. Vorbim de trimitere de bani, dar și de primire. Pentru plățile instant în lei de până la 50.000 de lei, nu există comision bancar. În plus, poți opta pentru plata automată a facturilor de utilități, fără comision.

Cum să deschizi un cont bancar online: ghid pas cu pas

Într-o lume în care totul se mișcă rapid, procesul de deschidere a unui cont bancar online a devenit mult mai simplu și rapid, comparativ cu varianta tradițională. 

Primul pas pentru deschiderea unui cont online este validarea datelor de contact, direct pe site-ul băncii. Urmează apoi transmiterea datelor de identificare, prin fotografierea cărții de identitate. Următorul pas este la fel de important ca și cei de până acum, chiar dacă faci doar un selfie. Se trece apoi la introducerea informațiilor personale și financiare, iar în final semnezi digital contractul. Aplicația online te va ghida pas cu pas pentru ca toate informațiile furnizate să fie corecte și complete, iar banca să poată face verificările necesare. 

Avantajele deschiderii unui cont bancar online sunt incontestabile, astăzi, când ai nevoie de acces la tranzacții rapide, sigure, fără intervenție umană. Pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt ușor de realizat. Deținerea unui cont bancar online poate să îți ofere printre altele și posibilitatea de a transfera banii și de a deschide un depozit cu dobândă avantajoasă, în lei sau în euro. Decizia îți aparține!

Cele mai citite articole