Ti-ai dorit dintotdeauna sa iti deschizi o pensiune? Uite cateva sfaturi de pornire!

Sa fii proprietarul unei pensiuni cu scop turistic este probabil cea mai frumoasa ocupatie care exista. Bineinteles, implica mult efort si dedicare, insa, la final, merita toate acestea, cand vezi clientii multumiti. O alta parte buna o reprezinta castigurile impresionante, insa trebuie sa stii cum sa le obtii, altfel poti sa ieși chiar pe minus, ca la orice alta afacere. Vrei să afli cateva trucuri inainte de a porni la drum?

Uite 4 sfaturi care sa te ajute în viitoarea functie de proprietar al unei pensiuni!

1. Alege locatia in mod strategic

Cel mai important lucru de luat în considerare este locatia pensiunii. Unde vor veni cei mai multi turisti si pe cat mai multe luni din an? Ei bine, este evident ca trebuie sa te orientezi in jurul destinatiilor turistice de circulatie mare, fie la munte, fie la mare. La munte ai posibilitatea de a avea ocupatie mai mare, fiind o destinatie potrivita pe tot parcursul anului. Sa nu uiti ca, în acest caz, este important si sa fie aproape de partie sau de telescaun.

2. Planifica un buget de inceput

Atunci cand planuiesti sa iti deschizi o pensiune, trebuie să fii realist atunci cand realizezi bugetul. Include toate cheltuielile si asigura-te ca vei avea bani pentru a acoperi macar un an de functionare fara profit. Daca nu stii cum sa faci rost de un astfel de buget si nu iti place ideea de a te imprumuta la banca, exista oricand optiunea de credit cu garantie imobiliara prin Rapidcredit, unde poți obtine sume foarte mari, iar tot ce trebuie este sa garantezi printr-o proprietate imobiliara. Asa ca, daca chiar ai incredere in afacerea ta, poti investi in acest fel si iti vei implini visul de a avea o pensiune.

3. Asigura o experienta de neuitat

Un aspect cheie pentru ca oamenii sa fie incantati de pensiunea ta si sa o recomande altor persoane sau sa revină ei insisi este sa le oferi o experienta minunata. Intampina-i atunci cand vin si asigura-te pe tot parcursul cazarii ca au tot ce este nevoie. Lasa-le un biletel dragut cand ajung in camera si ajuta-i cu recomandari locale de restaurante sau obiective turistice. Ai putea chiar sa le oferi o bautură locala din partea casei. Oamenii vin la pensiuni pentru atmosfera primitoare, asa ca trebuie sa fii o gazda exemplara.

4. Cere recomandari

Ultimul pas este sa ai o prezenta online, atat pe site-urile de rezervari, cat si pe social media, iar oamenii sa poata lasa recomandari. Acest lucru va atrage clientii, mai ales daca sunt multe complimente la adresa pensiunii tale.

Sa detii o pensiune este un vis minunat pentru oricine, iar daca tu vrei sa faci acest vis realitate, trebuie doar sa ai putin curaj si incredere in tine. Daca vei urma pasii de mai sus, cu siguranta ca afacerea ta va avea succes si vei putea sa te bucuri de o pensiune plina de turisti incantati si fericiti.

Sursa foto: pexels.com