Avantajele unei asigurări auto bine puse la punct

Beneficiile unei asigurări auto sunt multiple și trebuie să iei în calcul așa ceva chiar dacă te crezi ferit de incidente. Fără asigurare, în cazul unui accident cauzat de tine, va trebui să plătești din propriul portofel și în plus vei avea de-a face și cu legea iar consecințele te vor marca din mai multe puncte de vedere.

Scapă de griji și încheie o asigurare auto potrivită

Dacă ai fost vreodată implicat în vreun accident, fie ca șofer, fie ca pasager, știi deja ce oboseală și ce consum de timp poate reprezenta această situație. Dar, în cazul unei asigurări auto bine puse la punct, vei fi scutit de negocierea cu celelalte părți implicate în accident. De asemenea, și la fel de optimist e faptul că ești scutit și de luarea în calcul a costurilor reparațiilor sau plății pentru pagubele aduse de neîndemânarea sau ghinionul tău la volan.

O asigurare auto    te poate ajuta să faci față multor situații neplăcute și stresante. O poliță bună de asigurare va putea acoperi reparațiile și daunele de orice fel aduse terțelor părți. Poți simula simplu printr-un calculator asigurare auto costul încheierii unei asemenea polițe, în funcție de autovehicul și de anii fără incidente ca șofer, ca să obții sprijin de la companie în cazul în care faci vreo gafă sau chiar ceva mai grav în trafic.

Asigurările auto sunt obligatorii?

Da. Cel puțin o asigurare auto de răspundere civilă, cea mai de bază poliță de genul, este obligatorie în UE dar și în majoritatea statelor din întreaga lume. A deține o astfel de asigurare de mașină este impus prin lege, indiferent că îți cumperi autovehicul nou sau second hand. Însă, cel mai bine este să iei în calcul chiar încheierea unei polițe auto mai cuprinzătoare, și nu doar una standard. De ce?

Cele mai citite articole

În cazul unei asigurari auto limitate sau MiniCasco, pe lângă asigurarea de răspundere civilă de bază, sunt acoperite și costurile pagubelor asupra propriei mașini. Iar dacă plusăm și optăm pentru o asigurare auto completă, atunci avantajele sunt și mai numeroase. Așadar, pe lângă faptul că polița te acoperă împotriva daunelor asupra mașinii personale în caz de incendiu, furt sau dezastru natural, atât tu, cât și pasagerii tăi și autovehiculul veți fi asigurați chiar dacă accidentul a fost provocat din vina ta.

Avantajele unei asigurări auto bine puse la punct sunt ca o piatră care ți se ia de pe inimă. În cazul în care faci un accident, nu vei mai fi asociat cu toate costurile referitoare la asta. Și chiar dacă rămâne rușinea, sentimentul de vină și uluirea că ai putut provoca așa ceva, cel puțin costurile legale, cheltuielile medicale și pagubele auto sunt acoperite de asigurarea ta bine întocmită.

Evident că nu e suficient pentru a uita și a te ierta, însă primești cel puțin un ajutor specializat și financiar care să rezolve o parte din griji.

Cele mai citite articole