Pregătește-te de Crăciun: 10 sfaturi pentru a-ți pregăti website-ul

Crăciunul reprezinta ultimele zile de cumpărături din an; dacă nu ești pregătit, poate fi un coșmar. Iată 10 sfaturi care vă vor ajuta să vă pregătiți site-ul web pentru Crăciun, astfel încât să puteți profita la maximum de sezonul cumpărăturilor de sărbători.

online-website

10 sfaturi pentru a vă pregăti site-ul web

Asigurați-vă că site-ul dvs. poate gestiona traficul

Înainte de Crăciun, executați câteva teste pentru a vedea cât trafic poate gestiona site-ul dvs. Dacă observați orice încetinire sau timp de nefuncționare, rezolvati problema înainte de ziua cea mare. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca site-ul dvs. să se prăbușească în mijlocul unei vânzări!

Promovează-ți ofertele din timp

Încurajează-i pe oameni sa fie la curent cu promotiile tale, promovându-ți ofertele devreme. Acest lucru va ajuta să vă asigurați că oamenii sunt conștienți de ceea ce se întâmplă când vine Crăciunul. 

Oferte exclusive

Toată lumea iubește o afacere bună, dar oamenii vor fi ademenți dacă oferiți ceva pe care nu îl găsesc în altă parte. Luați în considerare oferirea unor reduceri exclusive sau produse care vor fi disponibile numai pe site-ul dvs. Puteți învăța de la alte companii cum să creați un sentiment de apartenenta și exclusivitate cu ofertele dvs. De exemplu, site-ul web Huawei va oferi o gamă variata de huawei 2022 christmas promotions în fiecare an.

huawei-christmas

Asigurați-vă că site-ul dvs. este compatibil cu dispozitivele mobile

Cu tot mai mulți oameni care își fac cumpărăturile pe telefoanele lor, este important să vă asigurați că site-ul dvs. este compatibil cu dispozitivele mobile. Aceasta înseamnă că aveți un design receptiv, care arată bine pe toate dimensiunile de ecran și este ușor de navigat pe un ecran tactil.

Simplificați procesul de plată

De Crăciun, oamenii se vor grăbi să verifice și să pună mâna pe achizițiile lor cât mai repede posibil. Asigurați-vă că procesul dvs. de plată este simplificat și ușor de utilizat, astfel încât aceștia să nu fie frustrați și să renunțe la jumătatea drumului.

Cele mai citite articole

Oferă transport gratuit

Nimic nu-i deturnează pe cumpărători mai mult decât să plătească transportul, mai ales de Crăciun, când deja cheltuie atât de mulți bani. Oferirea de transport gratuit, chiar dacă este doar pentru comenzi de peste o anumită sumă, va atrage oamenii să cumpere de la dvs. în locul concurenței.

Personal la îndemână

Veți avea nevoie de toate mâinile pe punte pentru a face față traficului crescut de Crăciun, așa că asigurați-vă că aveți suficient personal programat din timp. De asemenea, este o idee bună să aveți personal suplimentar la îndemână în cazul în care cineva va fi bolnav sau există o urgență.

Configurați o funcție de chat live

Cu atâtea întrebări pe care le poate pune un utilizator, mai ales de Crăciun, poate fi util să configurați o funcție de chat live pe site-ul dvs., astfel încât clienții să poată primi răspunsuri imediat, în loc să fie nevoiți să aștepte un răspuns prin e-mail sau să sune înapoi în timpul programului de lucru.

Fiți pregătiți pentru retururi

Este inevitabil ca unii oameni să ajungă să returneze articolele cumpărate de Crăciun, așa că asigurați-vă că aveți o politică de returnare în vigoare și că toți angajații dvs. sunt familiarizați cu aceasta. 

Fii cu ochii pe inventarul tău

Ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca cineva să cumpere un articol doar pentru a afla mai târziu că este epuizat. Urmăriți-vă nivelurile de inventar pe parcursul zilei și ajustați în consecință. 

Concluzie

Urmând aceste 10 sfaturi, vei fi pe drumul tău spre un Crăciun reușit! Deși nu există nicio garanție că totul va merge perfect, a fi pregătit va ajuta la minimizarea oricăror probleme potențiale și vă va asigura că toată lumea are o experiență grozavă. Cumparaturi fericite!

Cele mai citite articole