In ce situatii este recomandat laptele praf? Iata ce spun specialistii!

In ce situatii este recomandat laptele praf? Iata ce spun specialistii!

Atunci cand vine vorba de hranirea bebelusului, laptele matern reprezinta principala sursa de nutrienti si vitamine din dieta celui mic, acesta fiind extrem de necesar pentru buna dezvoltare. Totusi, exista anumite situatii cand hranirea normala a copilului nu se mai poate realiza, din diverse motive, fapt pentru care parintii sunt nevoiti sa gaseasca alternativele potrivite. 

Prin urmare, asa se poate ajunge la hranirea cu popularul lapte praf, produsele respective fiind cat se poate de apreciate pentru faptul ca ofera un mix potrivit de vitamine si nutrienti, comparabil cu ce obtine de la sanul mamei.

Cand se recomanda hranirea cu lapte praf?

In general, hranirea cu lapte praf trebuie sa se realizeze pentru copiii care au depasit varsta de 4-6 luni, pana la aceasta perioada recomandata fiind alimentarea cu lapte provenit de la sanul mamei. Cu toate acestea, exista anumite situatii cand laptele respectiv nu se afla in cantitati suficiente, fapt care, dupa cum a fost mentionat, ii impinge pe parinti sa apeleze la alternativele de rigoare.

Cele mai citite articole

O alta varianta ar fi cand mamica nu poate sa alimenteze deloc cu lapte matern, in situatia de fata recomandat fiind sa se apeleze la formule de lapte special concepute in acest sens Exista, totusi, posibilitatea ca micutul sa nu accepte din prima formula respectiva, fapt pentru care se sugereaza urmatoarele sfaturi:

  • sa se introduca un program de alaptare prestabilit de un medic pediatru, prin aceasta modalitate bebelusul avand posibilitatea de a se invata cu noua sa alternativa de hrana.
  • in primele zile sa se evite hranirea bebelusului cu lapte matern deoarece ii cunoaste mirosul si va tinde sa doreasca sa fie hranit in continuare cu acesta.

Laptele praf mai este recomandat si in situatiile in care mama este nevoita sa-si reia cariera profesionala mai curand decat planificase, in situatia de fata fiind neaparat necesar sa se apeleze la o formula potrivita.

In concluzie, acestea sunt situatiile in care specialistii recomanda ca hranirea bebelusului sa fie trecuta de la laptele matern la laptele praf.

Cele mai citite articole