Remediul natural pentru tratarea răcelilor

În copilărie, banalele răceli erau tratate de către părinții noștri cu o delicioasă supă de pui. Acest preparat este plin de vitamine și minerale fiind recomandat chiar și de către medici. În combinație cu ceaiuri calde și multă grijă și dragoste din partea mamei, orice copil își revine în cel mai scurt timp și este pregătit din nou de joacă.

Lista de ingrediente

Această rețetă este simplu de pregătit, are un nivel mediu de dificultate și poate fi realizată chiar și de către persoanele cu mai puțină experiență în bucătărie. Lista de ingrediente nu este cuprinzătoare, însă îți recomand să alegi produse locale, naturale, fără aditivi și conservanți pentru a nu altera gustul autentic al supei.

Așadar, ai nevoie de:

·                 O carcasă de pui (spate + aripi);

·                 Opțional poți folosi și o jumătate de pachet de pipote și inimi;

·                 O ceapă;

·                 1-2 morcovi;

·                 Rădăcinoase (țelină, păstârnac și pătrunjel);

Cele mai citite articole

·                 Tăieței de casă;

·                 Verdeață pentru un plus de aromă, preferabil pătrunjel;

·                 Condimente după gust (sare, piper).

*în funcție de numărul de persoane invitate la masă, cantitățile se pot modifica. Îți recomand să pregătești în plus 2-3 porții pentru că totul se va mânca cât ai zice pește.

Modalitatea de preparare

Bucățile de pui se pun la fiert într-o oală mare cu apă în care s-a adăugat o linguriță de sare. Opțional, se poate pune chiar și o jumătate de pachet de pipote și inimi pentru un plus de savoare. Ceapa se curăță atent și se pune întregă la fiert pentru a-și lăsa aroma ușor dulceagă în lichid. După aproximativ 10-15 minute, carnea de pui va începe să facă spumă, spumă care trebuie atent îndepărtată fie cu ajutorul unei linguri, fie cu o spumieră. Această operațiune ar trebui repetată de mai multe ori până când lichidul rămâne curat și limpede.

Spuma este plină de toxinele și concentratele pe care carne de pui le conține, în mod inevitabil. Dacă aceasta nu este curățată, supa va avea un gust neplăcut și nici nu va avea o claritate prea bună.

Rădăcinoasele împreună cu morcovii se curăță și se taie în cubulețe. Acestea se vor pune în oală după aproximativ 30 de minute. Carnea de pui se gătește puțin mai greu și are nevoie de mai mult timp pentru a se pătrunde.

La 10 minute după ce au fost adăugate și rădăcinoase, se pune și o mână de tăieței de casă. Aceștia au nevoie de aproximativ 8-10 minute până sunt gata. La final, se vor ridica la suprafață și, în felul acesta, îți vei putea da seama că sunt gătiți. Acum poți scoate și ceapa din supă, aceasta a fiert suficient de mult pentru a-și lăsa întreaga aromă.

Supa este gata în aproximativ o oră. Imediat după ce ai luat oala de pe foc, adaugă și pătrunjelul tocat și condimentează totul cu sare și piper, după gust. Pentru un plus de savoare, poți pune și un cățel de usturoi zdrobit. Lasă preparatul să se odihnească 5-10 minute și îl poți servi celor dragi.

Cele mai citite articole