Ce este factoring și cum te ajută în business?

Factoringul este o formă de finanțare care ajută companiile cu probleme de flux de numerar din cauza clienților cu plată lentă. Acesta permite companiei dvs. să finanțeze facturi, ceea ce îmbunătățește capitalul de lucru al companiei dvs. 

Oferiți clienților termeni de 30 până la 60 de zile?

Aveți clienți care au nevoie de 30, 50 sau 60 de zile pentru a plăti facturile? În mediul actual, majoritatea vânzărilor comerciale implică anumite condiții de plată. Termenii pot oferi clienților dvs. până la două luni să plătească o factură.

Oferirea termenelor poate crea probleme cu fluxul de numerar, deoarece multe companii mici și mijlocii nu își pot permite să aștepte atât de mult pentru o plată. Au nevoie de bani pentru a plăti cheltuielile curente – cum ar fi salariile personalului și ale vânzătorilor.

Soluția: plata facturilor prin factoring

Factoringul facturilor rezolvă această problemă. Vă oferă un avans asupra facturilor dvs. de la clienții comerciali cu plată lentă. Obțineți capital de lucru imediat pe care îl puteți utiliza pentru a plăti cheltuieli importante.

Cum funcționează factoringul?

Majoritatea companiilor de factoring își structurează tranzacțiile ca vânzare a unui activ. Practic, vindeți drepturile financiare asupra facturilor dvs. în schimbul unei plăți imediate.

Factorii cumpără facturile dvs. în două tranșe – avansul și reducerea. Avansul acoperă până la 80% din factură și este depus imediat în contul dvs. bancar. Rețineți că avansul variază în funcție de industrie și de companie.

După ce clientul dvs. plătește, factorul scade cea de-a doua tranșă pentru a acoperi restul de 20%, mai puțin orice taxe. Această plată decontează tranzacția pentru factura respectivă.

Majoritatea tranzacțiilor urmează acești pași:

Cele mai citite articole

·  Compania dvs. livrează bunurile / serviciile către clientul dumneavoastră.

·  Trimiteți o factură pentru finanțare

·  Compania de factoring avansează 80% din factură (această sumă variază)

·  Clientul dvs. plătește după 30-90 de zile

·  Compania de factoring emite o reducere de 20%, mai puțin comisionul financiar.

Majoritatea clienților se concentrează pe obținerea celui mai mic tarif posibil. Cu toate acestea, combinația dintre rata de factoring și avans determină costul real al factoringului. Rata avansului variază în funcție de industria dvs. și de riscul perceput.

Costul facturării facturilor variază în funcție de:

  • bonitatea clienților dvs.
  • numărul de facturi pe care le aveți
  • mărimea facturilor 
  • volumul factorizat.

Ratele tipice sunt în medie de la 1,15% până la 4,5% pe 30 de zile. Cu toate acestea, tarifele pot fi împărțite în trepte mai scurte sau mai lungi, după cum solicită tranzacția. De asemenea, ratele variază în funcție de industrie și de alte criterii. 

Compania mea se califică?

Factoringul are cerințe de calificare mai ușoare decât majoritatea tipurilor de finanțare, cum ar fi împrumuturile sau liniile de credit. Alege Instant Factoring –  și scapă de grija facturilor!

Cele mai citite articole