Metode eficiente de publicitate pe internet – de la servicii SEO profesionale până la publicitatea pe internet prin anunţuri

Metode eficiente de publicitate pe internet – de la servicii SEO profesionale până la publicitatea pe internet prin anunţuri

Tot mai mulţi reprezentanţi ai afacerilor înţeleg faptul că prezenţa în mediul online este foarte importantă, iar găsirea unei agenţii ce oferă servicii SEO profesionale este importantă pentru promovare. Publicitatea pe internet este foarte importantă, fie că este vorba despre o afacere de nişa sau despre o afacere ce se adresează publicului larg. 

Orice afacere serioasă care se adresează unor clienţi actuali are nevoie de publicitate în mediul online, de aceea fiecare business trebuie să recurgă la o strategie complexă şi combinată cu metode de publicitate pe internet care să se ajusteze mereu în funcţie de rezultatele dorite şi de eficienta lor.

Ce este publicitatea pe internet?

Publicitatea pe internet mai este numită şi marketing online sau publicitate online, fiind o metodă de promovare a unei afaceri prin intermediul mijloacelor oferite de internet. Spre deosebire de promovarea prin reclamele TV, în presa scrisă sau în panourile stradale publicitare, publicitatea pe internet presupune crearea, publicarea şi distribuirea unui conţinut sau a unei reclame care se adresează unui public selectat şi targetat. 

Cele mai citite articole

Cele mai importante mijloace de promovare online organică sunt:

 • prin site şi servicii SEO de calitate;
 • prin crearea unui blog pe care reprezentanţii business-urilor să publice în mod constant;
 • prin colaborarea cu bloggeri, alte site-uri sau influenceri;
 • prin schimb de link-uri;
 • prin publicarea de advertoriale;
 • prin înscrierea site-ului pe portaluri gratuite;
 • prin comentarii şi sfaturi specializate, la care se lase denumirea site-ului.

Promovarea online plătită se face prin:

 • Facebook Ads;
 • Google Ads;
 • YouTube;
 • Instagram;
 • Linkedin;
 • Marketing afiliat;
 • Campanii de remarketing sau retargeting.

Primii paşi pentru companiile care doresc să îşi facă publicitate pe internet

La ora actuală, există o mulţime de platforme care ajută reprezentanţii business-urilor să îşi promoveze serviciile şi produsele lor. Eficienţa lor este diferită de la caz la caz ceea ce aduce rezultate spectaculoase în cazul unui site. Publicitatea organică este cea mai accesibilă varianta de a face publicitate online. De aceea, crearea unui site cu autoritate, care să fie responsive, să se încarce repede, să aibă un meniu de navigare intuitiv şi uşor, descrieri amănunţite şi originale pentru serviciile şi produsele oferite. De asemenea, posibilitatea de a fi contactaţi reprezentanţii business-ului sau de a comanda uşor aduce cea mai bună promovare. 

Prima şi cea mai importantă condiţie pentru publicitatea pe internet, dar şi pentru câştigarea şi menţinerea în primele poziţii este respectarea tuturor exigențelor unui site de calitate. Se pune accent pe crearea unui conţinut de calitate, ce oferă informaţii utile şi valoare serviciilor, conţinut care să răspundă cât mai multor întrebări ale clienţilor şi să fie original.

Publicitatea pe internet se poate face şi prin anunţuri, prin reclame, bannere, advertoriale. Cea mai apreciată metodă de promovare plătită este reprezentată de reclamele Google Ads, dar şi advertorialele pot reprezenta o metodă de promovare plătită prin publicarea de articole de calitate pe site-uri sau publicaţii online pentru a aduce trafic important pe pagină web a companiei.

Cele mai citite articole