Ce sunt vitrinele frigorifice profesionale?

Ce sunt vitrinele frigorifice profesionale?

Unitățile HoReCa medii și mari dar și magazinele de cartier ce vând produse alimentare și băuturi care au nevoie de echipamente în care să păstreze produsele congelate sau la temperaturi pozitive scăzute, făcându-le în același timp ușor de a fi găsite și ridicate de către clienți sau personalul angajat să servească publicul, pariază de obicei pe vitrine frigorifice de diferite capacități și forme.

Vitrine frigorifice verticale suple pentru un comerț modern

În general, pentru a servi clienții din locații mici, precum ar fi magazinele alimentare, restaurantele, cafenelele, dar și anumite raioane din supermarketuri, deținerea lor este o modalitate ieftină și extrem de populară de a face produsele ce se comercializează vizibile cu ușurință și conservate perfect la rece.

Ca echipamente care îndeplinesc funcția de a menține mărfurile depozitate acolo la o temperatură mai scăzută decât cea ambiantă, diferitele modele de vitrine frigorifice verticale pot servi atât pentru a expune băuturile reci, cât și diverse mezeluri și produse lactate, sortimente de înghețată preambalată la caserolă. Ele sunt extrem de practice, deoarece temperatura din interior poate fi setată după dorință, ceea ce în cazul rafturilor comerciale neutre nu este posibil.

Totuși, trebuie să spunem și că vitrinele frigorifice nu pot fi considerate drept niște congelatoare profesionale cu un design mai special, deși mulți oameni se referă la ele ca și când ar fi asemenea echipamente de răcire.

Pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu de stocare, există și opțiuni de vitrine verticale chiar și cu 2, 3 uși, care, deși sunt puțin mai scumpe decât vitrinele reci cu o ușă, oferă un bun raport cost-beneficiu, având în vedere cantitatea de produse diverse care poate fi puse în ele simultan. Plus că și arată cu adevărat spectaculos. Nu este de mirare că le găsim mai ales în supermarketuri.

În general, echipamentele moderne permit echilibrarea perfectă pe sol a vitrinei frigorifice, deoarece au picioare reglabile, pe lângă faptul că prezintă și alte avantaje, precum ar fi un sistem de iluminare cu LED de calitate.

Iluminarea inspirată cu becuri LED îi poate ajuta pe clienți să vadă mai bine produsele din interiorul echipamentului, facilitând localizarea și alegerea mărfurilor pe care și le doresc.

Depozitarea alimentelor congelate este un subiect care solicită, de asemenea, o explicație a unor factori cheie în conservarea acestora.

Cele mai citite articole

Temperatura de răcire, de exemplu, merită să fie evidențiată (deși nu este singurul element care trebuie luat în considerare).

Acest lucru se datorează faptului că reglarea corectă a acesteia va defini durata stocării unei cantități de alimente în condiții adecvate și va determina, de asemenea, de cât timp va fi nevoie ca toate produsele depozitate să înghețe, ceea ce poate influența, de exemplu, cantitatea și aspectul cristalelor de gheață.

Temperatura influențează direct cât de mult se reproduc unele microorganisme și, prin urmare, trebuie setată în așa fel, încât riscul de contaminare să fie cât mai mic posibil.

Ce produse pot fi depozitate la temperatură scăzută?

Teoretic, aproape toate alimentele pot fi depozitate la o temperatură scăzută (considerând 0 grade Celsius ca semn pentru acest lucru), cu excepția altora mai pretențioase, precum ar fi ouăle, care se pot depozita în această situație doar atunci, când sunt supuse unor procese de prelucrare specifice. 

Cheia succesului în industria restaurantelor este calitatea produselor care sunt folosite pentru gătit în unitate. Adesea, livrarea alimentelor se efectuează în cicluri, de exemplu, o dată sau de două ori pe săptămână, astfel încât trebuie utilizate diferite echipamente frigorifice pentru depozitarea produselor.

În caz contrar, vor avea un aspect, textură sau gust modificat, nu vor reveni la starea lor inițială nici măcar după dezghețare și ajungerea din nou la temperatura camerei.

Carnea vrac și mezelurile, de exemplu, sunt produse care pot fi înghețate și decongelate fără probleme atâta timp cât sunt respectate unele sfaturi de bază. Există, totuși, unele alimente pe care, dintr-un anumit motiv, nu vrem să le decongelăm complet înainte să le consumăm. Acesta este cazul, de exemplu, al sortimentelor de înghețată sau anumitor creme care se consumă foarte reci. 

Alege acele vitrine frigorifice de care ai nevoie de la TC Romania Crown Cool, deoarece așa vei beneficia de cel mai bun raport preț/calitate!

Cele mai citite articole