Sfaturi de amenajare a spaţiului de birou de închiriat pentru a creşte productivitatea angajaţilor

Spaţiul în care angajaţii lucrează au un impact major asupra concentrării angajaţilor şi a capacităţii de a rămâne concentraţi, deci asupra productivităţii şi rezultatelor la locul de muncă. Creativitatea şi atitudinea proactivă sunt foarte importante şi mereu binevenite, chiar dacă jobul angajaţilor în cadrul companiei nu este neapărat unul creativ. De aceea, o amenajare echilibrată a spaţiului de birouri de închiriat Floreasca, o amenajare cu raporturi egale de fluiditate şi structura stimulează creativitatea.

În calitate de angajatori, aceştia pot considera că este util că o dată la câţiva ani să reamenajeze spaţiul de birouri de închiriat Bucureşti o dată la câţiva ani, dar este întotdeauna bine să se ia în calcul şi impactul psihologic pe care amenajarea propusă îl are asupra angajaţilor. Unele studii au relevat faptul că o amenajare făcută în mod constant în birouri poate spori productivitatea angajaţilor cu până la 20%. Amenajarea biroului trebuie să transpună, aşadar, valorile companiei, fiind o carte de vizită pe care oricine calcă pragul acestuia o “citeşte”. 

Iluminatul şi culorile din birou

Lumina este un factor esenţial în orice birou, pentru inspiraţie şi concentrare, însă din păcate este adesea trecut cu vederea. Consecinţele negative ce pot să apară din cauza unui iluminat slab la birou includ oboseala, dureile de cap, proastă dispoziţie şi o creativitate foarte slabă. Lucrul în spaţiile întunecate şi cu materiale sintetice este puţin productiv, lumina naturală ajutând la dezvoltarea productivităţii.

Cele mai citite articole

Totodată, culorile din birou influenţează modul în care reacţionează angajaţii din punct de vedere psihic şi emoţional. Astfel, alegerea culorilor pentru spaţiul de lucru afectează productivitatea. Dacă preferinţele sunt un capitol strict subiectiv, care nu prea contează în fata alegerilor angajatorului, cele mai eficiente culori într-un birou sunt albastrul, care stimulează productivitatea, verdele, care aduce linişte, dar şi galbenul şi culoarea oranj ce denotă entuziasm şi fericire. Experţii în marketing arata în studiile pe care le realizează cât de importante sunt culorile pentru imaginea companiei, iar aceste culori trebuie să se regăsească şi în amenajare.

Birou închis sau deschis?

În ultima perioadă se observă o preferinţă tot mai mare spre birourile deschise, adică fără o delimitare clară între spaţiile de lucru ale angajaţilor. La prima vedere, aceste birouri par a fi o soluţie inovatoare şi flexibilă, însă studiile arată că birourile deschise pot să compromită productivitatea şi creativitatea.

Angajaţii ce lucrează în birouri deschise se confruntă cu niveluri mari de stress şi mici de concentrare, pentru că nu au intimitate, acea intimitate pe care o oferă birourile individuale şi care sporeşte performanţă la locul de muncă. În plus, birourile deschise sunt spaţii suficient de zgomotoase pentru că oboseala se instalează rapd.

O amenajare ideală presupune atât existenţa spaţiilor de lucru individuale, cât şi spaţiilor de lucru deschise, acestea reflectând personalitatea şi stilurile de lucru diferite ale angajaţilor. Chiar şi camerele pentru pauze în spaţiile de birouri merg pe acelaşi principiu, aceste camere nemaifiind acum amplasate în spatele uşilor închise, ci sunt spaţii deschise cu multă lumină naturală. 

Cele mai citite articole