Iti doresti un implant dentar fast and fixed? Iata ce trebuie sa stii!

Implantul dentar fast and fixed este una dintre cele mai moderne proceduri medicale din aria stomatologiei, datorita faptului ca lucrarea se finalizeaza rapid, in doar o zi, dar si pentru ca pacientul nu este supus unor dureri insuportabile. Solutia moderna consta doar in aplicarea a 4 implanturi la nivelul mandibulei si 6 la nivelul maxilarului, spre deosebire de procedurile clasice, in care erau necesare 8 – 10 implanturi pentru fiecare arcada in parte.

Cu alte cuvinte, prin intermediul implanturilor fast and fixed, toata lumea are sansa de a se bucura in mai putin de o zi de finalizarea unei lucrari dentare complexe. Cei care sunt interesati de aceasta procedura pot lua in considerare informatiile mentionate in cele ce urmeaza.

Care sunt pacientii potriviti pentru interventie?

Exista o multime de pacienti care se confrunta cu pierderea dintilor dintr-un motiv sau altul. Fie ca este vorba de o igiena orala neadecvata sau de o mostenire genetica, aproape toti oamenii se confrunta la un moment dat cu astfel de pierderi. Astfel, cei care sunt canditatii ideali pentru o astfel de interventie sunt:

  • pacientii care se confrunta cu edentatie totala;
  • pacientii care au suferit o pierdere majora a dintilor;
  • pacientii care se confrunta cu afectiuni dentare periculoase, cum ar fi parodontoza;
  • pacientii care folosesc protezele dentare, dar care isi doresc sa se bucure de o varianta imbunatatita de inlocuire a dintilor cazuti.

Avantajele folosirii unui implant dentar fast and fixed

Cele mai citite articole

Datorita faptului ca tratamentul are loc doar intr-o singura zi, pacientul nu este nevoit sa revina constant la cabinetul medicului stomatolog pentru efectuarea sedintelor de control. De asemenea, procedura este minim invaziva, ceea ce inseamna ca pacientul nu se va confrunta cu disconfort sau cu durere. 

Din fericire, odata cu aplicarea unui astfel de implant, se observa imbunatatiri semnificative si din punct de vedere estetic, pentru ca structura dentara este completa. Vestea si mai buna este ca masticatia se poate realiza dupa doar 2 ore de la interventie. 

Cu alte cuvinte, implantul dentar fast and fixed este mai mult decat util pentru persoanele care au suferit pierderi dentare masive sau partiale. 

Cele mai citite articole