Investitii – cateva lucruri de care sa se cont pentru a reusi

Sa investesti nu este un lucru innascut si riscul de a pierde banii sau de a nu ajunge la un randament dorit sau sperat a facut sa apara pe piata unele cursuri sau materiale pentru a deveni un investitor de succes.

Si pentru ca investitiile nu sunt deloc un lucru simplu, trebuie sa se aleaga Materialele Vestor si sa se tina cont de unele lucruri pentru a reusi.

Este important sa se puna propria persoana pe prim plan.

O persoana este punctul de plecare pentru orice demers, inainte de produsele sau de pietele financiare. Orizontul de investitii, obiectivele de investitii, profilul de risc – acestea sunt lucrurile care ar trebui sa dicteze comportamentul unei persoane in primul rand. Cand se merge la medic, nu se primeste o reteta fara descrierea mai intai a simptomelor. Finantele ar trebui sa fie aliniate cu medicina, in sensul ca orice strategie de investitii ar trebui sa fie facuta in functie de sine si de profilul fiecaruia.

Trebuie sa se cultive independenta.

Cele mai citite articole

Trebuie sa  se lupte contra spiritului de turma si tendintelor de pe piata. Cea mai buna modalitate de a genera o performanta superioara celei de pe piete este de a actiona contra pietelor. Dupa cum se spune- ceea ce este confortabil, este foarte rar profitabil.

Este primordial sa se investeasca pe termen lung.

Cel mai adesea, orizontul investitiilor este mult prea scurt. Deci trebuie sa se tina cont de faptul ca nu se pot crea unele oportunitati cand acestea nu exista. Sentimentul de putere si control care vine odata cu actiunea este o capcana. De multe ori este mai bine sa nu se faca nimic. Timpul este aliatul investitorului si dusmanul speculatorului.

Cumpararea de produse financiare la valoarea justa este un lucru important.

Cumpararea de titluri de valoare la valoarea justa poate genera randamente mai bune. Analiza tehnica este pe termen scurt. Momentul nu este intotdeauna relevant pe termen lung. Numai abordarea valorica bazata pe relatia dintre pretul unei actiuni si valoarea sa intrinseca functioneaza. Pe un orizont de timp lung, fundamentele preiau intotdeauna controlul. 

Trebuie sa se construiasca un portofel cu investitii variate.

Cel mai bine ar fi sa se construiasca un portofel cu investitii cat mai variate cu motoare de performanta la fel de variate. 

Cele mai citite articole