De ce sa externalizezi activitatea de contabilitate in Timisoara?

Managerii de companii au doua solutii la care pot apela in ceea ce priveste evidenta contabila a afacerii: fie intern, printr-un departament de contabilitate in cadrul companiei, fie externizarea acestor activitati catre o firma de contabilitate din Timisoara. 

Fiecare dintre aceste solutii are avantaje si dezavantaje deopotriva, de care este necesar sa se tina cont in momentul in care trebuie sa se ia o astfel de decizie. Indiferent catre ce varianta inclina balanta, trebuie retinut ca serviciile de contabilitate sunt unele dintre cele mai importante pentru o afacere

Totusi, alegerea externalizarii serviciilor poate fi un pas benefic pentru o afacere, mai ales in cazul celor mai dezvoltate, care astfel pot trece la un nou nivel de evolutie. 

Care sunt motivele care sustin externalizarea activitatii de contabilitate? 

In primul rand, departamentul financiar-contabil trebuie sa functioneze foarte bine si sa respecte toate prevederile legislative aflate in vigoare. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar ca echipa sa fie formata numai din contabili profesionisti, care isi cunosc foarte bine meseria, iar astfel de forta de munca presupune si costuri financiare mai mari. 

De asemenea, fluctuatiile din departament influenteaza in mod negativ activitatea acestuia. Drept urmare, prin externalizarea activitatii catre o firma de contabilitate din Timisoara, managerii vor scapa de problemele legate de lipsa de personal specializat si cu experienta. 

Cele mai citite articole

Un alt aspect important, care merita luat in calcul, este reducerea cheltuielilor, care sunt, in general, mai mari pentru mentinerea unui intreg departament decat cele aferente contractarii unei firme specializate pentru colaborare. 

Citeste si despre de ce este important sa apelam la profesionisti pentru servicii de infiintari firme in Timisoara.

Un alt motiv pentru care externalizarea poate fi mai avantajoasa decat contabilitatea in-house este si faptul ca erorile si neregulile care pot aparea in cadrul documentelor financiar contabile, ca urmare a erorilor de calcul sau insuficienta cunoastere a legislatiei, sunt evitate. 

Avantajele si dezavantajele externalizarii serviciilor de contabilitate 

Chiar daca si motivele prezentate anterior reprezinta avantaje ale unei colaborari cu un contabil in Timisoara, care sa se ocupe exclusiv de activitatea financiar-contabila a unei afaceri, accesul pe care il au antreprenorii la o echipa de experti, care vor cauta intotdeauna cele mai bune solutii pentru clientii lor, este un alt atu important. 

In ceea ce priveste dezavantajele, aceste pot fi considerate comunicarea mai greoaie, din cauza unui raspuns mai indelungat la cereri, precum si trimiterea lunara a documentelor financiar-contabile. Astfel ca externalizarea serviciilor de contabilitate este o decizie care poate contribui la o evolutie a afacerii.

Cele mai citite articole