Cum sa alegi echipamentul de vanatoare in functie de vanat?

Fiecare tip de vanat presupune folosirea unor anumite instrumente, de la arme si accesoriile acestora, la timpul de imbracaminte sau metodele folosite pentru momeala. De aceea, vanatorii sunt, de obicei, axati numai asupra unui singur tip de vanatoare, fie vanatoarea de pasari, fie cea de animale salbatice. 

In plus, pentru fiecare animal sau pasare exista un anumit sezon de vanatoare, in diferite perioade ale anului. Astfel ca vanatorii trebuie sa aiba haine de vanatoare atat pentru sezonul cald, cat si pentru sezonul rece. Cum o astfel de imbracaminte completa cuprinde o varietate de elemente, alegerea poate fi dificila, mai ales pentru vanatorii incepatori. 

De aceea, in continuare sunt prezentate piesele vestimentare care nu trebuie sa lipseasca din echipmentul unui vanator si cum ar trebui sa arate in functie de sezonul de vanatoare. 

Imbracamintea exterioara 

Imbracamintea exterioara face referire, in special, la pantalonii si la geaca de vanatoare, care sunt cele mai importante. Acestea ofera protectie termica, impotriva umiditatii, dar si un camuflaj care sa permita apropierea de tinta vanata. 

Cele mai citite articole

Din acest motiv, pantalonii si geaca trebuie sa aiba un camuflaj potrivit cu sezonul in care are loc partida de vanatoare, de preferat alb in sezonul rece, pentru a se integra in peisajul alb sau gri al iernii, iar verde sau nuante de maro, in celelalte sezoane. 

Incaltamintea de vanatoare 

In ceea ce priveste incaltamintea de vanatoare, aceasta vine in completarea hainelor exterioare si trebuie sa ofere protectie impotriva umiditatii, lasand totodata piciorul sa respire. Pentru incaltaminte se poate alege fie bocanci, fie cizme de vanatoare, in functie de preferintele si de tipul vanatului. 

Imbracamintea de corp 

Pe sub imbracamintea exterioara, vanatorii trebuie sa aiba si un strat de imbracaminte de corp, mai ales in sezonul rece. Aceasta trebuie sa ofere confort termic, pastrand caldura corpului, dar lasand pielea sa respire, pentru a nu favoriza transpiratia. De aceea, de obicei se recomanda sa fie realizate din materiale sintetice. 

In concluzie, rolul pe care il au hainele de vanatoare este foarte important, motiv pentru care alegerea acestora trebuie facuta cu mare atentie. 

Cele mai citite articole