Cum functioneaza implantul dentar?

Stomatologia moderna apeleaza la mai multe metode pentru a inlocui dintii lipsa, insa implanturile dentare reprezinta optiunea cea mai preferata, deoarece ofera un rezultat de lunga durata. Implanturile ajuta, de asemenea, la conservarea osului care sustine dintii, care se deterioreaza in mod natural atunci cand un dinte este pierdut. Pierderea osului este una dintre principalele consecinte ale pierderii dintilor. 

Implantul dentar – ce este si cum se monteaza?

Un implant dentar ia cel mai adesea forma unui stalp mic din titan, in forma de surub, care inlocuieste radacina unui dinte lipsa. Practic, implantul dentar poate fi considerat o radacina artificiala. Procedura chirurgicala folosita pentru plasarea unui implant este minora si de rutina, necesitand doar anestezie locala in majoritatea cazurilor. 

Dupa perioada de vindecare, implantul este acoperit cu o coroana realista, creata la comanda pentru a se potrivi cu dintii naturali existenti. Implanturile au o rata de succes de peste 95%, ceea ce este semnificativ mai mare decat orice alta optiune de inlocuire a dintilor.  

Cum functioneaza implantul dentar?

In timpul unei interventii chirurgicale minore, implantul dentar este introdus direct in osul maxilarului, in spatiul eliberat de dintele lipsa. Apoi, va fi necesara o perioada de vindecare inainte de atasarea coroanei finale. 

Cele mai citite articole

Pe parcursul perioadei de vindecare, implantul fuzioneaza cu osul din jurul acestuia. Implantul dentar poate inlocui un singur dinte, mai multi dinti sau toti dintii. Cand va lipseste un dinte, un singur implant este introdus in os pentru a inlocui radacina acelui dinte, apoi o coroana va fi montata deasupra pentru a simula un dinte real. 

Aceasta optiune de tratament se bucura de cea mai mare rata de succes, ceea ce o face cea mai buna investitie pe termen lung pentru inlocuirea unui singur dinte lipsa. Chiar daca initial costul este mai mare in comparatie cu alte optiuni, este cea mai rentabila solutie in timp. Un implant nu se va deteriora niciodata, nu va necesita tratament de canal si se simte foarte natural. 

Ingrijirea si intretinerea implantului

Exista doar doua modalitati prin care fuziunea implantului cu osul nu poate avea loc, si anume o slaba igiena orala sau o muscatura foarte puternica. Igiena orala deficitara poate duce la o infectie bacteriana foarte distructiva, numita periimplantita. 

Folosirea atei dentare si periajul zilnic impreuna cu o curatare profesionala regulata pot preveni infectia. Muscatura foarte puternica poate proveni dintr-un obicei de a strange sau de a scrasni dintii. Un alt motiv ar putea fi un numar insuficient de implanturi pentru a face fata fortelor generate de muscatura. 

In mod ideal, ar trebui sa beneficiati de un numar corect de implanturi. Iar daca aveti obiceiul de a scrasni sau de a strange dintii, o gutiera purtata in timpul noptii poate rezolva aceasta problema. La urma urmei, implanturile reprezinta o investitie pe termen lung in zambetul, sanatatea si bunastarea personala, deci se va merita orice efort pentru a va proteja investitia.

Cele mai citite articole