Pentru ca un bebelus sa creasca sanatos este important ca parintii sa-i asigure un mediu confortabil si linistit, unde micutul sa doarma si sa se dezvolte armonios.
Cand vine vorba de somnul bebelusului, probabil ca multi parinti sunt tentati sa cumpere fiecare perna draguta pe care o intalnesc. Insa fiind vorba de confortul si sanatatea micutului, este foarte important tipul de perna, scopul si caracteristicile acesteia. Pozitia corecta de somn trebuie invatata din frageda pruncie, astfel incat dezvoltarea micutului sa fie una optima.
Forma si constructia pernei pentru bebelus sunt extrem de importante pentru somnul sanatos al acestuia. Trebui sa ofere un sprijin bland pentru capul celui mic si sa fie pe deplin in concordanta cu fiziologia si nevoile lui.
Pe piata sunt disponibile multe modele, insa alegerea trebuie sa fie una de calitate pentru confortul maxim al micutului in timpul somnului si odihnei.
Perne pentru ameliorarea colicilor
In primele luni de viata ale bebelusului, colicile reprezinta un real disconfort. Este o problema cu care se confrunta aproape toti parintii. Din cauza imaturitatii sistemului digestiv si a sistemului nervos central, bebelusii prezinta adesea dureri abdominale acute.
Colicile apar de obicei in a doua sau a treia saptamana de la nastere si dureaza pana la 2-3 luni. O modalitate de a le ameliora este folosirea medicamentelor moderne, dar uneori acestea nu rezolva problema. In acest sens, de mare ajutor pot fi pernele impotriva colicilor.
Sunt special concepute pentru a mentine picioarele bebelusului mai ridicate si in acelasi timp, gratie designului unic, linistesc bebelusul, imitand pozitia din burtica mamei. Exista modele umplute cu samburi de in sau cirese naturale, care pot fi incalzite pentru a ameliora disconfortul.
Datorita acestor perne, colicile sunt reduse, burtica se calmeaza si bebelusul se va simti mult mai bine. In acelasi timp, proaspata mamica va fi fericita pentru ca bebelusul doarme linistit.
Perne impotriva plagiocefaliei
Acest tip de perna este special conceput pentru a preveni aparitia plagiocefaliei sau sindromul „capului turtit” – care poate aparea in primele luni de viata ale bebelusilor. Cauza o reprezinta de obicei, faptul ca acestia petrec mult timp intinsi pe spate.
Un fotoliu bebe poate fi deosebit de util in acest caz – pe langa prevenirea sindromului „cap turtit”, asigura si o pozitie ideala a corpului: sustine spatele si limiteaza spatiul din jurul bebelusului pentru a se simti in siguranta.
Perne antireflux
Acest tip de perna este special conceput pentru a ajuta bebelusii sa respire usor si sa aiba o digestie buna. Ofera cea mai buna pozitie recomandata de pediatri si, astfel, parintii sunt siguri ca micutul va dormi linistit si fericit.
Pernele antireflux au o forma perfecta care ajuta la diminuarea refluxului gastroesofagian prezent la bebelusi, in special in primele luni de viata, reducand astfel nedoritele colici. Sunt recomandate nou-nascutilor deoarece imbunatatesc respiratia. Este insa important ca pernele sa fie din materiale sigure si foarte moi, care sa nu irite pielea bebelusului.
Pernele pentru bebelusi sunt create impreuna cu medicii pediatri si sunt pe deplin adaptate fiziologiei si nevoilor celor mici.