Afla care sunt cele mai importante tipuri de web hosting!

Exista o multime de confuzii atunci cand vine vorba de optiunile de web hosting disponibile pe piata. Principalul lucru pe care trebuie sa-l stii inainte sa achizitionezi un astfel de serviciu este ca fiecare dintre optiuni poate sa raspunda direct nevoilor tale si sa iti ofere solutii premium care sa se muleze concret pe cerintele tale.

Desi toate actioneaza ca un loc de stocare pentru site-ul tau web, exista diferente notabile in ceea ce priveste spatiul de stocare, nivelul de control, gestionarea, viteza serverului si fiabilitatea.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta care sunt cele mai importante tipuri de gazduire web pe care poti sa le accesezi:

1. Gazduirea partajata

Gazduirea partajata este perfecta pentru site-urile cu nevoi de baza. Aceasta presupune ca site-ul tau sa fie stocat pe acelasi server impreuna cu alti client ai furnizorului. Cu un plan de web hosting partajat, toate domeniile impart aceleasi resurse de server, precum memorie RAM si viteza de procesare CPU. Principalul avantaj este costul relativ scazut, ceea ce face ca gazduirea partajata sa fie o optiune excelenta pentru afacerile online la inceput de drum, care nu beneficiaza inca de un trafic considerabil.

2. Servere dedicate

Cele mai citite articole

Gazduirea dedicata ofera cel mai mare control asupra serverului. Acest lucru se datoreaza faptului ca intreg serverul este inchiriat exclusiv de tine, nu mai trebuie sa imparti spatiu si resurse cu alte site-uri. Cu ajutorul acestei forme de web hosting ai acces root si de administrare complete, astfel incat sa poti controla totul, pornind de la securitate, pana la sistemul de operare pe care il rulezi. O nota importanta este faptul ca necesita cunostinte tehnice in IT.

Costul acestui tip de servicii de web hosting este unul dintre cele mai scumpe de pe piata. De obicei, este utilizat de proprietarii de site-uri web cu un nivel ridicat de trafic si de cei care au nevoie de control complet asupra serverului.

3. Gazduire VPS

Un plan de gazduire VPS este calea de mijloc dintre un server partajat si un server dedicat. Este ideal pentru proprietarii de site-uri web care au nevoie de mai mult control, dar care nu au neaparat nevoie de un server dedicat.

Aceasta forma de gazduire este unica deoarece fiecare site este gazduit in propriul spatiu de pe server, desi partajeaza in continuare un server fizic cu alti utilizatori. Gazduirea VPS ofera mai mult spatiu si un nivel de personalizare mai inalt decat varianta shared, poate sustine un trafic mai mare si este, de asemenea, scalabila. Acest lucru iti permite sa cresti cantitatea de resurse in functie de cerintele site-ului tau. De obicei, gazduirea VPS este utilizata de cei care doresc gazduire dedicata, dar care nu au cunostinte tehnice necesare sau inca nu sunt pregatiti pentru o investitie considerabila.

Care este cel mai bun pentru tine?

Desi pe piata din Romania ai la dispozitie o gama larga de optiuni si de furnizori, este important sa alegi planul potrivit care sa se muleze nevoilor tale.

  • Gazduire partajata: cea mai rentabila varianta pentru site-uri cu trafic redus;
  • Gazduire dedicata: alegerea cu un cost mai ridicat pentru site-uri mari care necesita control complet;
  • Gazduire VPS: cea mai buna optiune pentru site-urile care nu mai pot functiona corespunzator prin gazduirea partajata.

Cele mai citite articole