Tot ce trebuie să știi despre perdelele PVC

Tot ce trebuie să știi despre perdelele PVC

Perdelele industriale sunt produse care sunt necesare în multe industrii. Se caracterizează printr-o izolare termică și fonică excelentă și sunt rezistente la mulți factori externi nocivi. Perdelele din PVC pot fi utilizate oriunde este de așteptat un trafic mecanic crescut, adică pasaje prin care are loc reîncărcarea intensivă a mărfurilor cu ajutorul stivuitoarelor sau transpaleților. La ce pot fi folosite exact și care sunt avantajele unei perdele din PVC?

Proprietăți specifice ale perdelei din PVC

Este de remarcat faptul că aceste perdele din PVC au o serie de proprietăți specifice care le fac potrivite pentru multe companii, depozite și hale industriale. Interesant este că pot reduce semnificativ zgomotul, precum și răspândirea prafului, vaporilor și aerosolilor de diferite tipuri. 

Sunt folosite cu succes ca acoperire pentru mașini și linii de producție – limitează curenții și fluctuațiile de temperatură asociate cu suflarea aerului rece. Aceste aspecte facilitează menținerea constantă a parametrilor în procesele tehnologice sau la stațiile de lucru. 

Aceste tipuri de perdele produse de Alfa Doors  sunt folosite pentru a separa stațiile de lucru și adesea acționează și ca ecrane de protecție care opresc pilitura de metal și scânteile fierbinți. În plus, contribuie la protejarea pielii și a vederii împotriva razelor dăunătoare generate în timpul sudării. 

Utilizări ale perdelei din PVC

O aplicație interesantă a perdelei din PVC este înlocuirea ușilor automate din depozite. Este o soluție perfectă pentru orice companie care dorește să economisească costurile de operare și fiabilitatea. Din ce în ce mai des, ușile cu perdele PVC sunt un element indispensabil al liniei de producție – protejează împotriva murdăriei și permit închiderea etanșă a deschiderilor. 

Cele mai citite articole

Curelele flexibile de acest tip sunt montate pe marginea superioară a deschiderii. Când conduc în depozitul unei anumite încărcături, se îndoaie, alunecând ușor peste marfa introdusă în interior. 

Una dintre industriile care utilizează perdele din PVC este industria alimentară. Perdelele industriale sunt instalate aici în depozite, unde produsele se mișcă prin mai multe zone ce trebuie separate cu o perdea din PVC. Marfa trece eficient prin perdea iar riscul de deteriorare este practic zero. În plus, perdeaua din PVC are certificat de igienă, motiv pentru care este folosită și pentru contactul direct cu produsele alimentare. 

Perdelele din PVC sunt foarte des folosite și pentru separarea posturilor de lucru. Acestea permit limitarea influenței împrejurimilor halei de producție asupra activităților desfășurate într-un anumit loc. Datorită perdelelor, angajații se simt concentrați și nu sunt distrași de factori externi. 

Avantajul acestei soluții este, de asemenea, menținerea unei temperaturi stabile și prevenirea curenților de aer. Ecranele din folie PVC cu filtru IR și UV sunt cel mai des folosite la posturile de lucru unde are loc sudarea, ceea ce permite protejarea tuturor persoanelor din hala de producție împotriva radiațiilor generate în procesul de sudare cu arc.

După cum se poate observa, aceste perdele PVC cresc eficiența și confortul muncii, permițând siguranța și economisirea energiei termice, mai datorită numeroaselor modele disponibile, se poate selecta modelul potrivit în funcție de locul unde sunt utilizate.

Cele mai citite articole