Topul celor mai bine plătiți sportivi din 2020

Topul celor mai bine plătiți sportivi din 2020

Cei mai buni sportivi din lume reușesc să-și asigure totodată și venituri impresionante din premiile obținute și sponsorizări.

Iată cum arată topul Forbes al celor mai bine plătiți sportivi din 2020:

1. Roger Federer – 106.3 milioane de dolari

Jucătorul elvețian impresionează în mod deosebit când vine vorba despre contractele de sponsorizare pe care le are, care se ridică la 100 de milioane de dolari pe an. El este sponsorizat de companii precum Uniqlo, Rolex, Nationale Suisse, Credit Suisse, Lindt, Sunrise și Jura Elektroapparate. Progresul lui Federer este continuu, întrucât banii generați din contractele de sponsorizare s-au dublat în ultimii 3 ani. În plus, deși anul următor va împlini 40 de ani, el a anunțat că nu se va retrage și va continua să joace tenis, sport în care scrie istorie și e considerat de mulți ca fiind cel mai bun jucător din toate timpurile.

2. Cristiano Ronaldo – 105 milioane de dolari

Fotbalistul portughez obține 45 de milioane de dolari pe an numai din contractele de sponsorizare. El are o înțelegere pe viață cu Nike, care îi aduce 1 miliard de dolari. În sport, doar Michael Jordan și LeBron James mai au astfel de sponsorizări. De asemenea, el mai are contracte cu Electronic Arts, Altice, DAZN, Herbalife și MTG. Totodată, Ronaldo a investit în hoteluri și într-un brand de haine care îi poartă numele. La Juventus Torino, Ronaldo are venituri de 60 de milioane de dolari pe an. Banii îi merită însă din plin, având în vedere că de doi ani și jumătate este golgheterul echipei. În acest an a marcat 8 goluri în 5 meciuri de Serie A și este favorit să câștige un nou titlu, privind cotele la NetBet pariuri online. Astfel, Juventus are cota 2.75, fiind urmată de Inter Milano (cota 3.75), AC Milan (cota 5.50) și Napoli (cota 8.00). Cotele sunt disponibile la NetBet, unde utilizatorii mai au posibilitatea să joace și poker, loterii internaționale dar și la NetBet cazinouri online.

Cele mai citite articole

3. Lionel Messi – 104 milioane de dolari

Jucătorul formației FC Barcelona încasează din contracte de sponsorizare în jur de 32 de milioane de dolari anual, potrivit datelor furnizate de Forbes. De asemenea, el obține din salarii și alte bonusuri încă 72 de milioane de dolari. Messi are contracte de sponsorizare cu companii precum Adidas, Huawei, Lay’s, Mastercard, Pepsi și Gatorade. Messi ar putea obține însă un salariu și mai mare din vară, fiind în negocieri avansate cu Manchester City, echipă antrenată de Pep Guardiola.

4. Neymar – 95.5 milioane de dolari

Fotbalistul brazilian de la PSG primește numai din salariu și bonusuri în jur de 70.5 milioane de dolari anual, la care se adaugă și sponsorizări de 25 de milioane de dolari. De asemenea, el câștigă și sume impresionante din postările pe care le face pe rețelele de socializare. A început să aibă contracte de sponsorizare încă de la vârsta de 17 ani, iar în prezent este sub contract cu companii precum Nike, Panasonic, Volkswagen, Claro, Unilever și Santander. Conform informațiilor din presă, el donează 10% din venituri bisericilor din Brazilia. De asemenea, e implicat și în alte acțiuni caritabile.

5. LeBron James – 88.2 milioane de dolari

Jucătorul de baschet obține în fiecare an în jur de 60 de milioane de dolari din contracte de sponsorizare și încă 28.2 milioane de dolari din salarii și bonusuri sportive. Baschetbalistul american are deja o avere ce se apropie de 500 de milioane de dolari. El are contracte de sponsorizare cu companii precum Beats Electronic, Rimowa, Coca-Cola, Kia Motors și Nike. De asemenea, deține și numeroase afaceri și o colecție specială de haine.

Cele mai citite articole