Surse de iluminat potrivite pentru terasa si gradina

Surse de iluminat potrivite pentru terasa si gradina

Spatiile exterioare pot fi mai dificil de iluminat, dar fiind ca pe langa aspectele de design trebuie sa tii cont si de aspecte legate de protectie si rezistenta la intemperii sau diverse conditii meteorologice nefavorabile. Mai ales in anotimpurile calde, dar nu numai, iluminarea corespunzatoare a terasei sau a gradinii este extrem de apreciata, mai ales pentru ca aceasta poate crea o atmosfera placuta sau intr-un stil aparte. Iata cateva sfaturi utile de care poti tine cont atunci cand te afli in cautarea solutiilor de iluminat potrivite pentru exterior. 

Lampile de exterior cu incarcare solara 

Diverse modele de lampi pentru exterior cu incarcare solara sunt disponibile pe piata, insa important, din acest punct de vedere, nu este numai gradul de lumina pe care il „imprastie” in jur, ci si rezistenta pe care o au acestea la praf, la apa sau la ceea ce se poate intampla in jurul lor, avand in vedere ca este vorba despre un spatiu exterior.

Asa-zisii stalpi de lumina sunt obiecte de iluminat care au o rezistenta crescuta la apa si care sunt astfel realizati incat pot fi plasati direct pe pamant, la suprafata, sau chiar in pamant.

Cele mai citite articole

Modelele de stalpi de iluminat se pot gasi in diverse variante de marime, in forme diferite si in culori variate, aleea fiind luminata corespunzator cu ajutorul lor, dar si decorul exterior este completat in mod atractiv. 

Aplicele murale

Peretii casei pot fi decorati nu numai la interior, ci  si la exterior, iar daca elementul de decor este, de fapt, si o sursa de iluminat, atunci lucrurile nu au cum sa fie altfel vazute decat intr-un mod avantajos.

O aplica murala echipata cu lumini rezistente la exterior, respectiv cu lumini led poate fi varianta potrivita pentru iluminare potrivita si pentru crearea decorului dorit intr-un stil specific – contemporan, futurist, retro, clasic si altele. 

Spoturile pentru exterior potrivite pentru terasa si gradina 

Spoturile sunt de doua feluri – incastrate sau externe, iar alegerea modelului potrivit se face si in functie de locul in care vor fi acestea amplasate. Pentru ca intr-un spatiu exterior cum sunt gradina sau terasa, care nu beneficiaza de protectie totala impotriva conditiilor atmosferice nefavorabile, este nevoie de obiecte si accesorii de iluminat rezistente, cu protectia adecvata, pot fi utilizate spoturi exterior cu aplicare murala, cu abajurul realizat din materiale metalice sau alte materiale rezistente la intemperii si utilizare in spatiul exterior. 

Cele mai citite articole