Abilitati care ar trebui sa iti indice ca te poti angaja in IT

Abilitati care ar trebui sa iti indice ca te poti angaja in IT

Firmele de recrutare IT sunt interesate de angajati cu potential, care sa aiba anumite abilitati. Prin urmare, persoanele care intrunesc aceste aptitudini si calitati pot incerca o cariera in domeniul IT si pot chiar sa evolueze foarte mult daca sunt pasionate de acest domeniu. O serie de abilitati importante ale unui angajat in IT pot fi gasite mai jos, cu explicatiile aferente.

Abilitati tehnice pentru un job in IT

Deci, de ce abilitati „hard” este nevoie pentru carierele IT? Abilitatile tehnice vor varia de la un loc de munca la altul. In multe cazuri, este un mit ca angajatul trebuie sa fie bun la matematica sau la stiinte pentru a intra in IT. Unele dintre cele mai importante calitati care permit unei persoane sa intre in domeniul tehnologiei sunt dorinta de a invata si de a creste si entuziasmul de a incerca lucruri noi.

In cele mai multe cazuri, se pot obtine abilitati tehnice cu timp si efort prin instruire, certificare si experienta practica. Si nu trebuie neaparat sa se obtina acea experienta practica dintr-un loc de munca platit. Se poate obtine in multe moduri, de la reparatii pe un computer de acasa pana la voluntariat si la munca secundara.

Abilitatile tehnice pot fi mai usor de invatat decat unele dintre abilitatile soft de care este nevoie in IT. Ele sunt adesea innascute pentru oamenii care sunt deosebit de potriviti pentru cariere in tehnologia informatiei. 

Desigur, daca o persoana are toate abilitatile soft enumerate, asta nu ar trebui sa fie descurajata sa incerce locuri de munca in tehnologie. Joburile IT au mai multe forme si dimensiuni, iar unele  vor cere sa fie utilizate mai multe abilitati soft decat altele.

Abilitati soft pentru un job in IT

Cele mai citite articole

In calitate de profesionist IT, angajatul va trebui sa fie capabil sa comunice bine cu supervizorii si colegii sai pentru a-i ajuta sa rezolve problemele tehnologice si sa valorifice mai bine puterea instrumentelor lor tehnologice. 

Cei care sunt dezvoltatori sau lucreaza in domeniul securitatii IT, vor trebui sa lucreze bine in echipa si sa isi comunicati bine ideile cu colegii. Aproape fiecare job IT necesita bune abilitati de comunicare, atat verbale, cat si scrise – comunicarea prin e-mail va fi probabil o mare parte a jobului. 

Tehnologia nu este un domeniu solitar, in ciuda modului in care este adesea descrisa. Daca angajatului ii place sa inveti oamenii despre tehnologie si sa explice subiecte tehnice in termeni pe care oricine ii poate intelege, o cariera in IT ar putea fi pentru el. 

Revista CIO, de exemplu, recunoaste necesitatea unor abilitati puternice de comunicare in spatiul IT. Intr-un articol recent al revistei, James Stanger de la CompTIA a declarat ca abilitatile soft sunt una dintre cele sapte elemente importante in cariera in viitor.

Organizarea este o alta calitate a unui angajat in IT. Multe cariere IT sunt dinamice, oferindu oportunitatea de a trece la mai multe proiecte si sarcini diferite. Multitasking-ul poate fi o abilitate importanta – dar numai daca angajatul se paote organiza corect. 

Capacitatea de a tine evidenta lucrurilor, cum ar fi programul si sarcinile zilnice, este esentiala si, de asemenea, este capacitatea de a imparti si prioritiza responsabilitatile zilnice in mod eficient. 

Cele mai citite articole