Pentru ce tipuri de achizitii poti folosi un leasing financiar? Cum poate fi de ajutor pentru afacerea ta?

Pentru ce tipuri de achizitii poti folosi un leasing financiar? Cum poate fi de ajutor pentru afacerea ta?

Cand vine vorba despre leasing, gandul zboara imediat catre achizitia de noi autovehicule pentru parcul auto al companie. Inlocuirea autovehiculelor vechi cu unele noi sau completarea parcului cu alte tipuri de autovehicule care se dovedesc a fi necesare este un proces benefic pentru orice afacere. 

Cu toate acestea, insitutiile bancare practica doua tipuri de leasing, intre care exista diferente evidente. In cadrul articolului de fata se va detalia ce este si pentru ce se foloseste un leasing financiar

Ce este leasingul financiar?

Sistemul prin care companiile isi pot innoi parcul auto, de exemplu, cu posibilitatea ca la finalul perioadei contractuale de inchiriere si utilizare a acestora, compania sa poata deveni proprietarul bunurilor respective se numeste leasing financiar. Acesta reprezinta o operatiune financiara avantajoasa prin care o afacere obtine finantarea de care are nevoie pentru a-si moderniza flota auto. 

Cele mai citite articole

Un aspect foarte important cu privire la acest tip de leasing este faptul ca poate fi folosit pentru foarte multe categorii de echipamente si produse, contribuind astfel la o eficientizare a activitatii unei companii si la modernizarea si retehnologizarea acesteia. Prin urmare si gradul de competitivitate al acesteia va creste exponential. 

Pentru ce fel de echipamente poate fi folosit leasingul financiar? 

Leasingul financiar poate fi considerat o solutie de finantare, pentru acordarea careia se ia in considerare oportunitatile de crestere a afacerii, pe care le pot aduce echipamentele inchiriate. Tocmai de aceea se dovedesc a fi foarte profitabile si avantajoase pentru afacerile mici, chiar si cele aflate la inceput de drum. 

Acest lucru se datoreaza si diversitatii de echipamente si servicii in care se poate investi. Desi autovehiculele sunt cel mai des achizitionate prin intermediul unui leasing, leasingul financiar permite si retehnologizarea afacerii cu echipamente si programe IT performante, investitii in linii de productie, in echipamente de inginerie civila si chiar pentru amenajarea si echiparea spatiului de birouri. 

Altfel spus, leasingul financiar este foarte asemanator cu un credit financiar, dar care ofera conditii mai flexibile, permitand managerilor sa isi modernizeze si dezvolte afacerea. 

Cele mai citite articole