MOST WANTED – Cei mai cautati infractori romani

Pe pagina de Internet a Politiei Romane (www.politiaromana.ro) exista rubrica „Most Wanted” unde sunt trecuti cei mai cautati 29 infractori de drept comun. Printre cele mai comune fapte se numara: viol, omor, infractiuni economice, tentativa de omor, lipsire de libertate, proxenetism, furt, inselaciune. Unii sunt chiar celebri. Printre cei 29 de infractori de drept comun, apar si nume foarte cunoscute precum: Nicolae Popa, Mihai Bucurenciu, Ioan Clamparu, Severin Tcaciuc, Gregorian Bivolaru, Omar Hayssam dar si altii. Prezentam pe scurt cele mai cunoscute cazuri.

Cele mai citite articole

NANAA HASSAN – „Investitor strategic”
Nascut la 12.01.1973, in Siria, cetatenie romana-siriana, domiciliat in Bucuresti, sector 1, cautat pentru executarea unui mandat de arestare preventiva, fapta comisa: infractiuni economice. Impreuna cu un actionar de la SC TEROM SA Iasi, a folosit cu rea credinta bunurile acestei societati intr-un scop contrar, favorizand in acest mod alte societati comerciale in care erau direct interesati.

NANAA AMMAR – Prejudiciu 88 miliarde lei
Nascut la 02.01.1967, in Siria, cetatenie romana-siriana, domiciliat in Iasi. Cautat pentru executarea unui mandat de arestare preventiva, fapta comisa: infractiuni economice. In calitate de administrator al SC TEROM SA Iasi, a incheiat mai multe contracte comerciale cu agenti economici din Ilfov, Sibiu si Bucuresti, cauzand un prejudiciu de 88 miliarde lei.

OMAR HAYSSAM – Mandat pentru terorism
Nascut la 03.01.1963, in Siria, cetatenie romana-siriana, domiciliat in Bucuresti, sectro 2, Semnalmente: fata rotunda, buze groase, par grizonat tuns scurt, inaltime medie. Cautat pentru executarea unui mandat de arestare preventiva. Poseda mandat pentru terorism. Nu s-a prezentat in fata instantei de judecata si nu a depus la dosar dovada imposibilitatii de prezentare. Acesta a parasit ilegal Romania la 3 iulie 2006. Cel mai vehiculata ipoteza a fost aceea ca s-a imbarcat ilegal la bordul vasului „Iman T” care a plecat spre Egipt, acostand in portul Alexandria.

IOAN CLAMPARU – Proxenetism
Nascut la 29.10.1968, la Botosani, domiciliat in Bacau. Cautat pentru executarea unui mandat de arestare preventiva pentru fapte de proxenetism. Poseda mandat de arestare preventiva pentru intierea si constituirea unui grup infarctional organizat, avand drept scop comiterea de infractiuni grave si proxenetism: trafic de tinere pe relatia Romania – Spania in vederea preacticarii prostitutiei si contrangerea acestora pentru exploatarea sexuala.

SEVERIN TCACIUC – 3 mandate de executare a pedepsei
Nascut la 04.11.1958, la Bosanci, domiciliat in Suceava. Semnalmente: are ambele picioare amputate de la genunchi, deplasandu-se cu proteze. Cautat pentru executarea unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoare, pentru infractiunea de furt. Poseda 3 mandate de executare a pedepsei, pentru insulta, furt si agresiunea unui politist aflat in exercitiul functiunii. Condamnat la 6 ani de inchisoare. Urmarit international.

GREGORIAN BIVOLARU – relatii sexuale cu o minora. Poreclit „Guru”.
Nascut la 13.03.1952, la Tartasesti, jud. Dambovita. Domiciliat in Bucuresti. Cautat pentru executarea unui mandat de arestare preventiva. In perioada 2002 – martie 2004, folosindu-se de calitatea declarata de profesor de yoga si abuzand de influenta ce deriva din organizarea si desfasurarea unor cursuri specifice, a intretinut in mod repetat acte sexuale cu o minora cooptata in prealabil ca practicanta a cursurilor yoga.

LEONIDA TEOHARI – Prejudicii de 27,6 mil. USD si 25,5 mil. DM
Nascut la 14.03.1948, la Constanta. Domiciliat in Bucuresti si Canada, Toronto. Cautat pentru executarea unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, pentru infractiunea de inselaciune. In perioada 1990-1994, in calitate de actionar la SC Darianne International of Romania SRL, a indus in eroare Bancile dacia Felix SA Cluj-Napoca si Credit Bank Bucuresti, generand un prejudiciu de 27,6 milioane USD si 25,5 milioane DM.

MIHAI BUCURENCIU – 10 ani de inchisoare pentru lipsire de libertate
Nascut la 14.07.1956, domiciliat in Bucuresti. Semnalmente: inaltime 1,77 m, atletic, par saten. Cautat pentru executarea unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoare, pentru infractiunea de lipsire de libertate. La 11.02.2000, impreuna cu alte persoane, a organizat si participat la sechestrarea a doua persoane, pe care le-a supus la diverse violente pentru a-si recupera suma de 500.000 dolari SUA. A fost depistat pe teritoriul Belgiei si arestat preventiv in vederea extradarii dar ulterior a fost pus in libertate. Condamnat la 10 ani de inchisoare. Este urmarit international.

VALENTIN RADUCAN – Hotul lui Bucurenciu
Nascut la 20.09.1972, in Buzau. Domiciliat in Mizil, Prahova. Cautat pentru executarea unui mandat de arestare preventiva. La 11.01.2000, prin spargerea geamului lateral stanga a autoturismului Mercedes ML, apartinand lui Bucurenciu Mihai, a sustras o geanta in care se aflau bijuterii si bani in valoare de 500.000 dolari SUA.

NICOLAE POPA – Locotenentul lui S.O. Vantu
Nascut la 28.02.19964, in Tepesti, jud. Valcea. Domiciliat in Bucuresti. Semnalmente: inaltime 1,78 m, atletic, par saten, fata ovala, ochi caprui, calvitie frontala. Cautat pentru executarea unui mandat de arestare preventiva pentru evaziunea fiscala. Delapidare si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice. La 18.09.1998, in calitate de director general al SVM GELSOR SA si-a insusit din depozit 65.359 actiuni emise de SC Industrial Export SA la valoarea de 25.376 lei/actiune, care apartineau SOV Invest SA si administrate de GELSOR SA pe care le-a remis unui intermediar in scopul de a fi vandute Bancii Agricole la un pret de 765.000 lei/buc., prejudiciul adus bancii fiind de aprox. 50 miliarde lei. A fost semnalat in Indonezia. Este urmarit international.

SILVIU OCTAVIAN POPESCU – Instigare la subminarea puterii de stat
Nascut la 12.09.1994, in Sibiu. Domiciliat in Bucuresti. Cautat pentru executarea unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoare. Condamnat 5 ani pentru instigare la subminarea puterii de stat (participatie improprie). Implicat in „MINERIADA 1991”. In 1991 este posibil sa fi parasit Romania impreuna cu sotia sa Popescu Gabriela, cu destinatia initiala Olanda sau Belgia, in prezent s-ar afla in Austria.

PAUL POPA – Omul lui K. Passaris
Nascut la 26.09.1972, in Comanesti. Domiciliat in Bacau. Semnalmente: inaltime 1,80 m, atletic, par negru, poarta cioc si mustata. Cautat pentru executarea unui mandat de arestare preventiva pentru infractiuni la regimul armelor si munitiilor. Tentativa de omor – face parte din anturajul cetateanului elen Konstantinos Passaris.

Cele mai citite articole

Lasa un raspuns

Your email address will not be published.