Merită să cumperi o semiremorcă pentru cereale?

Merită să cumperi o semiremorcă pentru cereale?

În agricultură se pune adesea problema modului optim de a transporta cereale în țară și în străinătate. În ciuda faptului că acestei industrie i se acordă foarte multe privilegii și atenție, pe baza practicii, putem spune că este încă departe de un nivel ridicat de dezvoltare și logistică.

Semiremorca pentru cereale – o necesitate pentru exploatările agricole medii și mari

O firmă competentă pentru livrarea culturilor de cereale oferă populației hrana necesară, de aceea este foarte important să cumpere un transportor tip semiremorca cereale. Un astfel de echipament special este precum o gură de aer proaspăt, care ajută la efectuarea transportului culturilor de cereale în diferite părți ale țării noastre, pentru a distribui apoi cerealele și pe plan internațional,  în întreaga lume.

Nu orice exploatare agricolă se poate lăuda că are un camion de cereale cu semiremorcă, așa că trebuie să îl achiziționeze de-abia acum sau să contacteze o companie de logistică care e dispusă ca să îi închirieze un astfel de vehiculul. 

Multe organizații agricole folosesc acest serviciu, de închiriere, dar este mult mai convenabil să ai cel puțin o semiremorcă pentru transportul cerealelor. Principalul lucru este să ai fonduri pentru asta, pentru că după aceea investiția se va amortiza rapid.

Totul depinde de cât de des te confrunți cu problemele de transport, deoarece, în cazuri rare de transport al culturilor mai pretențioase, este mai bine să contactezi cu adevărat o companie de logistică profesionistă, deoarece întreținerea și service-ul echipamentelor de transport pe care nu le utilizezi frecvent vor fi pur și simplu o pierdere pentru bugetul tău, nu îți vor aduce venituri adecvate.

De obicei, dorința de a cumpăra un mijloc de transport semiremorcă pentru cereale este prezentă într-o fermă mare sau mijlocie, care are rezerve mari de cereale și suprafețe cultivate cu legume. Aici se efectuează transportul de mărfuri destul de des, prin urmare este mai profitabil să cumpere mai multe camioane de cereale cu semiremorci pe care să le folosească, decât să le solicite spre închiriere la strângerea recoltelor.

Ce fel de echipamente pot fi achiziționate pentru transportul culturilor de cereale? 

De obicei, acestea includ modele precum o remorcă sau semiremorcă basculantă de cereale, semiremorci cu prelată cu platformă, trenuri rutiere (camioane containere) și cisterne.

Cele mai citite articole

Fiecare dintre opțiuni are propriile caracteristici distinctive și, prin urmare, fiecare are propria sa aplicație specifică în transport. Principalul lucru este să alegi modelul potrivit pentru afacerea ta.

De exemplu, cumpărarea unui transportor de cereale cu semiremorcă este foarte profitabilă pentru companiile care deplasează o cantitate mare de marfă. Capacitatea de transport a echipamentului permite încărcarea câtorva zeci de tone de produse agricole.

O semiremorcă pentru transport cereale este un echipament specializat pentru transportul mărfurilor agricole în vrac. 

Semiremorca pentru cereale: modele și utilizări

Transportorul de cereale este o semiremorcă universală și poate să se utilizeze în tandem cu tractoare 4×2, 6×4 cu a cincea roată universală. În procesul de descărcare, automatizarea încorporată ridică un corp metalic puternic la un anumit unghi. Placa laterală pliabilă se deschide, iar încărcătura este răsturnată în locul dorit. Se poate folosi pentru transportul oricărui fel de culturi, doar că pentru produsele mari (porumb, cartofi, sfeclă etc.), sunt necesare laterale întărite.

Semiremorca pentru transport cereale cu trei axe aparține variantelor celor mai populare de semiremorci. Prezența a trei osii asigură o distribuție mai eficientă a masei încărcăturii, îmbunătățește proprietățile de frânare și minimizează riscul de deteriorare din cauza suprafeței drumului.

Semiremorca pentru transport cereale cu patru axe este considerată cea mai puternică și are o caroserie de volum maxim. Nu se teme de condițiile climatice dificile și permite sarcinile operaționale solicitante.

Cumpărând un transportor de cereale de pe Autoline.ro, obții un echipament puternic, durabil, potrivit pentru utilizare în condițiile dificile ale drumurilor din România. Verifică cu atenție semiremorcile pentru cereale spre a fi în conformitate cu standardele operaționale actuale și cerințele de siguranță rutieră și de protecția muncii. 

Cele mai citite articole