Cinci sfaturi pentru a deveni un trader de succes

Toata lumea aspira la independenta financiara. Dintre numeroasele modalitati de a realiza acest lucru, tranzactionarea este una dintre cele mai populare. Asa se explica de ce aceasta activitate este atat de populara. 

Din pacate, din cauza lipsei de disciplina, foarte putini oameni reusesc sa isi atinga obiectivele. Daca cineva doreste sa faca primii pasi in aceasta afacere, iata cateva sfaturi pentru o tranzactionare de succes. Cursurile de pe Vestor sunt si ele cele mai bune in acest sens. 

Alegerea brokerului potrivit

Este important sa se  aleaga cu atentie brokerul. De fapt, ar trebui sa se aleaga institutiile de calitate chiar mai mult. In acest sens, se pot consulta lista furnizorilor de servicii de investitii autorizati sau lista intermediarilor autorizati din categoria consultanta pentru investitii financiare. 

In plus, brokerul ideal ar trebui sa fie capabil sa  ofere instrumente adecvate pentru platformele de tranzactionare: instrumente de analiza tehnica, consiliere pentru clienti, instruire etc. In cele din urma, ar trebui sa se acorde atentie comisioanelor, comparand costurile de tranzactionare oferite de diferiti brokeri, marimea spread-ului etc.

Stabilirea unui plan de trading. 

Cele mai citite articole

Este important sa se stabileasca un plan de tranzactionare. Acest plan de tranzactionare permite unei persoane care vrea sa fie trader la bursa sa stie cum sa se comporte in fiecare situatie. Nimic nu este mai rau decat sa se ia o decizie pripita. 

Planul de tranzactionare ar trebui sa permita, de asemenea, stabilirea obiective realizabile. Pentru inceput, un incepator ar trebui sa stabileasca un singur obiectiv: sa nu piarda. Apoi se poate incerca stabilirea unui obiectiv mic.

Aplicarea regulilor de gestionare a banilor 

Principala regula de gestionare a banilor este simpla: nu trebuie sa se cheltuie niciodata mai mult de 1 sau 2% din cont pe o tranzactie. Din nefericire, unii incepatori fac uneori greseala de a risca 15 sau 20% din capitalul lor pe o tranzactie. Ar trebui sa se investeasca bani in functie de piata si de capital, nu in functie de dorinte.

Lumea trebuie sa se concentreze pe o strategie unica

Diversificare este un lucru bun atunci cand esti investitor. Dar, un incepator in tranzactionare este mai bine sa urmeze o singura strategie la inceput, cu un univers de investitii limitat. El nu ar trebui sa incerce sa traga de o multitudine de perechi valutare. 

Trebuie sa se aiba grija la efectul de levier 

Levierul este o sabie cu doua taisuri. Unele persoane vor avea adesea tendinta de a se gandi doar la castiguri. Pentru a evita sa faca greseli, un incepator nu ar trebui sa depaseasca niciodata un efect de levier de doi sau trei, iar un trader experimentat ar trebui sa se limiteze la 5. In schimb, este recomandabil sa  se incerce sa se ia o pozitie mai mica si sa se dubleze daca se afla in tendinta corecta.

Cele mai citite articole