Niciun restaurant, cafenea sau sectie de panificatie nu se poate descurca fara un malaxor pentru framantat aluat. Prezenta dispozitivelor de acest tip iti permite sa accelerezi semnificativ procesul de productie a tuturor tipurilor de produse de patiserie si sa faci produsul final de calitate superioara.
Atunci cand alegi un malaxor de framantat, ar trebui sa acorzi atentie nu numai caracteristicilor sale de proiectare, puterii si performantei, ci si marcii producatorului. Exista mai multe tipuri de unitati de acest tip, care sunt deosebit de populare printre proprietarii de brutarii. Printre altele, masinile moderne de panificatie pot diferi prin felul in care sunt framantate.
La unele modele, bolul insusi (recipient pentru ingrediente) se roteste. In altele, aluatul este framantat de un corp special de lucru. Malaxoarele moderne pentru aluat pot diferi prin designul capacului bolului. In unele modele este rigid, in unele mobil. Ultima optiune iti permite sa adaugi faina, apa etc. direct in timp ce aluatul este framantat.
Masinile moderne de framantat sunt destul de convenabile, deoarece, operatorul trebuie sa monitorizeze in mod esential doar acuratetea retetei si, de asemenea, din cand in cand pentru a comuta dispozitivul la modul de functionare necesar.
Cele mai citite articole
Dispozitivul universal planetar cu actiune proportionala, s-a impus ca un echipament foarte fiabil, cu caracteristici foarte bune. Dispozitivul este destul de popular printre profesionisti. Singura diferenta dintre aceste doua dispozitive este nivelul de viteze de amestecare. Adica, este si mai convenabil sa lucrezi cu el. Malaxoarele sunt utilizate cu un vas din otel inoxidabil sau cu un recipient din otel carbon obisnuit.
Malaxor pentru framantarea profesionala
Malaxorul pentru aluat este un tip special de echipament conceput pentru framantarea rapida si eficienta a aluatului. Si daca mai devreme aceasta tehnica completa era un atribut indispensabil al brutariilor, cofetariilor, pizzeriilor si altor restaurante, astazi malaxoarele de aluat se gasesc adesea si in bucatariile casnice. In functie de tipul de aparat, acesta poate fi utilizat pentru a prepara lichid, drojdie si aluat rece. Cele mai populare sunt dispozitivele universale care pot functiona cu diferite tipuri de amestecuri.
Pentru uz casnic, expertii recomanda alegerea malaxoarelor cu o sarcina de pana la 8 kg. Pentru cafenelele mici care doresc sa-si rasfete vizitatorii cu chifle delicioase, cornuri sau produse de patiserie, este suficient sa alegi dispozitive cu un bol de pana la 44 kg. Au o putere mare si dimensiuni impresionante, deci nu sunt utilizate pentru uz personal. Astazi poti gasi multe malaxoare de aluat care difera prin functionalitatea, volumul, materialul de productie si tara de fabricatie. In mod traditional, cele mai bune produse provin de la producatorii germani si italieni.
Malaxoarele combina toate caracteristicile necesare pentru o functionare eficienta. Malaxoarele spiralate apartin categoriei de echipamente industriale, desi datorita dimensiunilor reduse, acesta poate fi potrivit in bucataria de acasa. Dispozitivul manipuleaza cu usurinta toate tipurile posibile de aluat: galuste, drojdie, foietaj, crema de oua etc.