Laptop Huawei MateBook D 16 i7 – modelul cu specificatiile de top din seria MateBook D 16

Unul dintre modelele de laptopuri recent lansate de Huawei este modelul MateBook D 16. Acesta este un laptop care surprinde prin prisma performantelor ridicate si prin prisma ecranului de 16 inchi. Din perspectiva performantelor, modelul de laptop MateBook D 16 este disponibil in functie de procesor in trei variante, si anume i5-12450H, i5-12500H si i7-12700H. Din aceasta serie, modelul MateBook D 16 i7 este cel care vine cu specificatiile de top.

Ecran mare, greutate redusa

Ecranul de 16 inchi cu care vine MateBook D 16 este un mare atuu mai ales pentru aceia care au nevoie de un ecran mare pentru a rezolva sarcinile de la birou sau atunci cand lucreaza home office. In acelasi timp faptul ca vorbim despre un laptop cu un display de 16 inchi si care are greutatea unui laptop cu un ecran cu diagonala de 15,6 inchi este cu siguranta un mare atuu. Greutatea laptopului este de doar 1,7 kilograme.

Procesor puternic pentru performante ridicate

Nu doar ca vorbim despre un ecran foarte ofertant pentru un laptop cu o greutate sub 2 kilograme dar avem la dispozitie un procesor puternic ce permite obtinerea unor performante ridicate inclusiv pentru multitasking sau pentru gaming. Procesorul Intel Core Seria H de generatia a 12-a inseamna ca avem la dispozitie 14 nuclee. Dintre acestea 6 nuclee performante si 8 nuclee sunt eficiente energetic. Frecventele procesorului variaza de la 2.3 GHz la 4.7 GHz pentru cele 6 nuclee de tip P-Core si de la 1.7 GHz la 3.5 GHz pentru cele 8 nuclee de tip E-Core.

Memorie RAM si memorie de stocare

Cele mai citite articole

In ceea ce priveste memoria laptopului MateBook D 16 i7, vorbim despre o memorie RAM de 16 GB si despre un SSD de 512 GB. Datorita memoriei RAM, laptopul ruleaza excelent pentru cele mai multe dintre task-urile pentru care a fost gandit. Modurile in care laptopul poate rula se pot seta, existand trei variante in acest sens, si anume varianta de eficienta a energiei (Best power efficiency), varianta de echilibru (Balanced) si varianta de performanta cea mai ridicata (Best performance).

Conectivitatea laptopului

Din perspectiva conectivitatii, laptopul MateBook D 16 i7 este echipat cu Wi-Fi ax cu 2×2 Mimo, conectivitate prin Bluetooth 5.1, dar si cititor de amprenta disponibil in butonul de pornire. In legatura cu porturile care asigura conectivitatea la laptop, regasim pe acest model 2 porturi de tip USB-C, unul avand rol pentru transferul de date si incarcare, in vreme ce al doilea are rol pentru functia de DisplayPort, transfer de date si incarcare. Conectivitatea este completata de HDMI, dar si de un port de tip jack combo de 3.5 mm. Mai exista 2 porturi USB clasice, unul fiind de tip 3.2 generatia 1 si unul de tip 2.0.

Camera de 1080p incorporata

Toate aceste functionalitati ale modelului Huawei MateBook D 16 i7 sunt completate de o camera incorporata de 1080p, camera fiind foarte utila pentru sesiunile live din fata laptopului sau pentru organizarea de conferinte.

Cele mai citite articole