De ce tot mai multe persoane cumpara Etherum si care sunt avantajele oferite de aceasta platforma

De ce tot mai multe persoane cumpara Etherum si care sunt avantajele oferite de aceasta platforma

Bitcoin si alte criptomonede , de exemplu, au fost dezvoltate exclusiv pentru a functiona ca monede digitale peer-to-peer. Dezvoltatorii s-au confruntat cu o problema. Fie extindeau setul de functii oferite de Bitcoin si alte tipuri de aplicatii, ceea ce este foarte complicat si consuma mult timp, fie dezvoltau o noua aplicatie blockchain si o platforma complet noua. Recunoscand aceasta situatie, creatorul  Ethereum, Vitalik Buterin a dezvoltat o noua abordare, care a dus la modul in care multe persoane cumpara Etherum in prezent. 

Cum functioneaza Etherum?

Inovatia de baza a Ethereum, masina virtuala Ethereum (EVM) este un software complet Turing care ruleaza in reteaua Ethereum. Permite oricui sa ruleze orice program, indiferent de limbajul de programare. Masina virtuala Ethereum face procesul de creare a aplicatiilor blockchain mult mai usor si mai eficient ca niciodata. In loc sa trebuiasca sa creeze un blockchain complet original pentru fiecare aplicatie noua, Ethereum permite dezvoltarea potentialelor mii de aplicatii diferite, toate pe o singura platforma.

Pentru ce se poate folosi ethereum?

Ethereum permite dezvoltatorilor sa creeze si sa implementeze aplicatii descentralizate. O aplicatie descentralizata sau Dapp serveste unui anumit scop utilizatorilor sai. Bitcoin, de exemplu, este un Dapp care ofera utilizatorilor sai un sistem de numerar electronic peer to peer care permite plati online Bitcoin. Deoarece aplicatiile descentralizate sunt formate din coduri care ruleaza pe o retea blockchain, acestea nu sunt controlate de nicio entitate individuala sau centrala.

Cele mai citite articole

Retele descentralizate

Toate serviciile centralizate pot fi descentralizate folosind Ethereum. Ganditi-va la toate serviciile intermediare care exista in sute de industrii diferite. De la servicii evidente, precum imprumuturile acordate de banci, pana la servicii intermediare, rareori gandite de majoritatea oamenilor, cum ar fi registrele de titluri, sistemele de vot, conformitatea cu reglementarile si multe altele.

Ethereum poate fi folosit si pentru a construi organizatii autonome descentralizate (DAO). O DAO este o organizatie descentralizata complet autonoma, fara un lider. DAO-urile sunt administrate dupa codul de programare, pe o colectie de contracte inteligente scrise pe Ethereum. Codul este conceput pentru a inlocui regulile si structura unei organizatii traditionale, eliminand nevoia de oameni si control centralizat. O DAO este detinuta de toti cei care achizitioneaza jetoane.

O DAO consta dintr-unul sau mai multe contracte si ar putea fi finantata de un grup de persoane cu gandire similara. Un DAO functioneaza complet transparent si complet independent de orice interventie umana, inclusiv creatorii sai originali. Un DAO va ramane in retea atat timp cat isi acopera costurile de supravietuire si ofera un serviciu util bazei de clienti.

Ethereum este de asemenea utilizat ca platforma pentru a lansa alte criptomonede. Datorita standardului de jeton ERC20 definit de Fundatia Ethereum, alti dezvoltatori pot emite propriile versiuni ale acestui jeton si pot strange fonduri oferind monede. 

Cele mai citite articole