Cum să-ți gestionezi bugetul când joci poker

Cum să-ți gestionezi bugetul când joci poker

Pokerul este unul dintre cele mai distractive jocuri, dar trebuie să recunoaștem că niciunuia dintre noi nu-i place să piardă. Iar dacă joci pe bani reali, cu atât mai mult trebuie să fii atent la bugetul tău pentru a-ți maximiza șansele de câștig pe termen lung.

În poker nu este suficient doar să fii un jucător bun și inspirat, ci trebuie să ai și un management bun al bugetului. Cumva, trebuie să găsești disciplina necesară pentru a avea succes pe termen lung. Oricât de bun ai fi sau oricât de multe mâini bune ai prinde, fără disciplină îți va fi greu să ai succes pe termen lung.

Așadar se pune problema unui bankroll management. Acesta este termenul cel mai uzual, dar mai poate fi întâlnit și sub forma de managementul băncii sau gestionarea bugetului.

Bankroll managementul are ca scop protejarea jucătorului în zilele mai proaste. Să spunem că joci online poker și nu este ziua ta, nu-ți vin mâini bune sau nu iei cele mai inspirate decizii. Variațiile sunt inerente în jocul de poker, apar chiar și în cazul celor mai buni, astfel că nimeni nu scapă. Ce face însă diferența este un bankroll management bun. Dacă mizezi o sumă care să nu-ți afecteze strategia pe termen lung, atunci cu siguranță vei putea trece cu ușurință peste acea zi proastă.

Dincolo de acest management al băncii, e foarte important să fii pregătit și mental. Să eviți să joci în plus pentru a recupera pierderile, încearcă să gândești lucid pentru că este spre binele tău.

Cât trebuie să joci ca să ai un bankroll management bun?

Specialiștii au făcut numeroase studii pentru a afla care este procentul din bugetul total ce merită jucat la poker în așa fel încât bankroll managementul să fie considerat util.

Mulți dintre ei au ajuns la concluzia că în cazul unui joc cash este recomandat să intri la masă cu o sumă care să acopere de 20 de ori bugetul tău. Astfel, în cazul în care buy-in-ul maxim este de 20 de dolari și blind-urile sunt de 0,1/0,2$, ar trebui să ai în cont 400 de dolari.

În ce privește turneele, recomandarea ar fi să participi la competiții la care îți permiți cel puțin 40 de buy-in-uri.

Cele mai citite articole

În cazul în care vei pune în aplicare aceste sfaturi, vei avea doar de câștigat. Dacă vei avea zile proaste, pierderile vor fi minime și sub control. Dar dacă ai avut o zi bună, vei câștiga mai mulți bani și, pe termen lung, vei putea face pasul către un nivel superior.

Pe măsură ce sumele din bankroll cresc, poți să crești și tu nivelul mizelor și astfel vei avea șanse și mai bune să câștigi mai mult.

Sfaturi pentru a-ți maximiza șansele de câștig la poker

Pe lângă un management bun al bugetului, pentru a deveni un jucător de top trebuie să respecți și câteva sfaturi importante.

1. Nu juca fiecare mână – Trebuie să eviți să joci fiecare mână pentru că șansele să pierzi vor fi mai mari. Joacă doar mâinile în care ai încredere că le poți câștiga. Cel puțin la început, este recomandat să joci la siguranță. Dacă vei studia jucătorii deja consacrați, vei vedea că nici ei nu se aruncă să joace fiecare mână.

2. Urmărește jocul cu atenție – Nu trebuie să acorzi atenție doar cărților pe care le ai tu. Fii atent la ce este pe masă și încearcă să anticipezi ce ar putea să urmeze, dar să încerci să îți dai seama și ce cărți au adversarii tăi și să gândești sub presiune.

3. Evită să blufezi – Este o greșeală comună pe care o fac foarte mulți oameni aflați la început de drum. Blufurile ies tot mai rar în poker deoarece nivelul jucătorilor a crescut mult în ultimii ani. În aceste condiții, să dai un raise sau chiar all in în momentul în care nu ai cărțile potrivite e ceva ce trebuie să eviți. Desigur, s-ar putea să-ți iasă o dată sau de câteva ori, dar pe termen lung vei avea de pierdut.

4. Nu continua o mână în cazul în care nu ești sigur că ai șanse bune să câștigi – Dacă ai dat deja câteva call-uri și îți dai seama că șansele să câștigi sunt destul de mici, cel mai bine este să te retragi. E mai bine să pierzi o sumă conformă cu bugetul prestabilit decât să te arunci și mai mult dacă tot simți că vei pierde.

5. Fă pauze și joacă doar când te simți bine – Este indicat să nu petreci o perioadă prea mare de timp în fața ecranului jucând poker. Din când în când, este bine să faci o pauză, mai ales dacă ești în pierdere. Pokerul este un joc minunat, dar scopul său este divertismentul. Așa că dacă simți că nu te distrezi în momentul respectiv, cel mai bine este să faci o pauză și să-ți încerci norocul data viitoare.

Cele mai citite articole