Cum putem economisi energie electrică?

Cum putem economisi energie electrică?

În demersul de a combate efectele poluării și de a contribui la sustenabilitatea planetei, consumatorii, companiile și autoritățile trebuie să implementeze măsuri clare pentru conservarea energiei electrice. Vizând în esență protecția mediului, conservarea energiei implică minimizarea dependenței de combustibili fosili și obținerea unei economii financiare.

Prin urmare, este imperativă abordarea unor noi obiceiuri de consum care să economisească atât resursele limitate, cât și veniturile consumatorilor.

Cum poți diminua valoarea facturii la energia electrică?

Ținând cont de cât costă un kw și fluctuațiile de preț, de cererea actuală și viitoare de energie, precum și de măsurile legislative, valoarea la factura de energie electrică ar putea să crească de la o lună la alta. 

Din acest motiv, este primordial să economisim cât mai mult energia electrică. Acest lucru se poate realiza prin schimbarea obiceiurilor de consum. Schimbarea nu trebuie să fie bruscă, ci mai degrabă se recomandă să începi cu acțiuni mici (pe care să le incluzi în rutină), ce vor genera efecte pozitive pe termen lung. 

O astfel de măsură poate consta în scoaterea aparatelor electrocasnice din priză, atunci când nu sunt folosite. De altfel, până la 5% din factura de energie electrică reprezintă cantitatea de energie consumată de dispozitivele electronice aflate în modul standby. 

Optează pentru becurile LED

Obiectele de iluminat cu leduri consumă mult mai puțină energie electrică și au o durată de utilizare mult mai mare (minim 3 ani). Este cea mai bună soluție pentru iluminatul unei case, dar și pentru reducerea valorii facturii la curentul electric consumat.

Cele mai citite articole

Nu lăsa lumina aprinsă în încăperile neutilizate

Chiar dacă pare o recomandare banală, nu consuma inutil energie electrică dacă nu te afli în încăpereă respectivă. 

Atunci când achiziționezi un televizor, acordă atenție diagonalei

Cu cât un televizor este mai mare, cu atât va consuma mai multă energie electrică: un televizor cu o diagonală de 160 cm sau de 200 cm poate consuma până la de 3 sau 4 ori mai multă energie electrică decât televizoarele cu diagonală de 80 cm.

Prin urmare, atunci când te gândești să îți schimbi televizorul, este necesar să acorzi atenție și acestui aspect. 

Investește în prize smart

Optează pentru prize de ultimă generație, care îți permit să monitorizezi și să analizezi consumul de energie electrică al dispozitivelor tale, precum și să îți schimbi comportamentul de consum.

Vrei să afli mai multe despre cum poți plăti mai puțin pentru curentul electric consumat? Intră pe www.cezinfo.ro pentru detalii chiar acum!

Cele mai citite articole