Ce trebuie luat în considerare atunci când alegi faianța și gresia pentru casa sau apartamentul tău?

Fiecare om, mai devreme sau mai târziu, se va confrunta cu dilema legată de achiziționarea de gresie si faianta Stracciatella pentru locuință – fie pentru că cele anterioare sunt deja deteriorate, fie pentru că te-ai plictisit deja, fie pentru că ai cumpărat o casă sau un apartament standard pentru dezvoltatori și trebuie să aranjezi totul aproape de la zero. Prin urmare, merită să știi ce există pe piață, care sunt ultimele tendințe și cum să alegi plăci care vor fi universale, practice, dar în același timp frumoase și moderne. 

Gresie – ultimele tendințe

În prezent, alegerea plăcilor de gresie este aproape nelimitată, atât în ​​ceea ce privește culorile, formele și structura lor. Încet, tot mai mulți oameni se îndepărtează de plăcile netede tipice în favoarea celor care au o textură vizibilă – de obicei aici apare textura lemnului, nu numai din cauza valorii estetice, ci și a celor practice. 

Se întâmplă multe și în ceea ce privește culorile – nuanțele de maro, dar și gri, alb, albastru, violet și chiar negru sunt populare de ani de zile. Dintre aceste plăci, nu lipsesc plăcile cu diferite modele – de la inscripții, prin imitația pietrei sau pietrișului, până la inspirații cu motive florale. Există, de asemenea, o selecție imensă de forme de gresie care așteaptă clienții – în afară de dreptunghiurile tradiționale, există și pătrate și plăci hexagonale de diferite dimensiuni (deși acestea se găsesc cel mai adesea pe pereți). 

Tendința care a predominat de ceva timp este libertatea de a combina dimensiunile plăcilor – proprietarii de case și apartamente combină din ce în ce mai conștient și îndrăzneț plăci mari cu un decor mai mic sau o culoare contrastantă, ceea ce conferă interiorului un caracter original și destul de casual.

Cum să potrivești faianța sau gresia cu interiorul?

Cele mai citite articole

Atunci când alegi faianță și gresie, merită să îți amintești să nu te lași ghidat doar de moda sau de opiniile oamenilor care nu au văzut niciodată un interior. De exemplu – în cazul unei camere mici, cele mai ușoare (de preferință cu un luciu delicat, astfel încât să reflecte lumina tot timpul – atât naturale, cât și artificiale) vor funcționa mai bine decât plăcile întunecate. Cu toate acestea, dacă încăperea este mare și luminoasă – ai libertate deplină în alegerea culorii. 

În cazul unei încăperi mari, merită să limitezi numărul de elemente mici – o podea din plăci mici colorate poate obosi ochii și poate da impresia unui haos prea mare, chiar copleșitor. Cu toate acestea, elementele decorative sunt perfecte atât pentru camere mici, cât și pentru camere mult mai mari.

Cumpărarea oricăror articole pentru casă nu este ușoară – trebuie să te confrunți cu dilema dacă trebuie să mergi în direcția modei actuale sau să optezi pentru o soluție care poate fi nu chiar atât de modernă, dar mai în acord cu gusturile sau așteptările tale. 

Trebuie amintit și faptul că tu, ca locuitor al casei, vei vedea un anumit apartament sau casă în fiecare zi în următorii câțiva ani – și depinde de tine dacă o vei face cu un zâmbet pe buze sau cu furie și remușcări.

Cele mai citite articole