Atunci când ne gândim la jocuri de cazino, cu toții ne imaginăm fie aparate mecanice, fie un cazino online în care participanții pariază bani reali la sloturi, ruletă sau poker în speranța obținerii unor câștiguri de ordinul milioanelor.

Însă, există și o altă categorie de jucători – cei care nu caută să se îmbogățească neapărat, ci să joace de distracție, într-un cadru interactiv, alături de prieteni sau de alte persoane care le împărtășesc pasiunea. Iar răspunsul la această nevoie de entertainment pe gratis a dus la lansarea cazinourilor sociale, o nouă formă de gaming online în 2021.

Ce este un cazinou social?

Un cazinou social reprezintă un site sau o platformă online care îți permite să joci la sloturile sau jocurile de masă preferate gratuit, fie de pe desktop, fie de pe mobil sau tabletă prin descărcarea unei aplicații dedicate. Și, ca să-ți explicăm mai bine cum funcționează cazinourile sociale, vom lua ca exemplu slotul Book of Ra al celor de la Novomatic, unul dintre cele mai populare jocuri de cazino din lume. 

Dacă te înregistrezi pe un cazino online cunoscut din România ca Betano, Maxbet sau Unibet, va trebui să investești bani reali ca să câștigi bani reali la Book of Ra.  Însă, la un cazinou social, nu ai nevoie de un buget de gaming – poți juca pe gratis și vei fi răsplătit în credite bonus.

Câteva dintre cele mai celebre cazinouri sociale din lume sunt Chumba Casino, Luckyland Slots și Gambino Slots.

Facebook este atât o rețea socială, cât și una dintre cele mai mari platforme de gaming social – 61% din pariorii la cazinourile sociale aleg Facebook drept platformă principală, unde pot instala app-uri pentru sloturi gratuite pe mobil, Texas Hold’Em Poker sau blackjack gratis. Pe Facebook, participanții pot juca atât pe cont propriu, cât și cu prieteni sau străini.

Social gaming – un fenomen care capătă amploare în 2021

După cum sugerează și numele, când spunem social gaming, ne referim la un mod de a juca pe rețele sociale, fără scopul de a avea câștiguri materiale. Mai degrabă, scopul social gaming-ului este de a crea comunități online. 

Tocmai de aceea, fie că vorbim de cazinouri sociale sau de alte platforme de gaming, vom vedea cel mai adesea că participanții sunt fie rude sau prieteni, fie persoane care împărtășesc pasiunea pentru același joc. Farmville este un exemplu pe care îl cunoaștem cu toții, popular în trecut pe platforma de socializare Facebook. Puteai trimite invitații prietenilor din lista ta cu un singur click.

Același lucru se aplică și în cazul jocurilor de cazino care pot fi încercate gratuit, jucătorii primind un număr limitat de rotiri gratuite sau jetoane pe parcursul unei zi. Însă, spre deosebire de un cazino clasic, dacă ai câștigat, nu ai opțiunea de retragere, ci vei primi, la schimb alte rotiri gratuite sau jetoane. 

Cele mai citite articole

Poți achiziționa tokenuri sau golden coins în plus doar dacă dorești. Acest lucru nu este obligatoriu, din moment ce majoritatea site-urilor de social gaming oricum îți oferă credite bonus cu care poți juca. Și în cazul în care le achiziționezi, nu vei putea să le transferi, să le dai la schimb sau să obții premii cash în schimbul lor, ci doar să le folosești la joc. 

Aceasta este și frumusețea social gaming-ului în general – nu pune presiune pe bugetul nimănui, ci doar invită la distracție.

Cazinouri sociale – merită sau nu?

Probabil te întrebi – dacă nu există un premiu în bani pus în joc, de ce m-aș înscrie pe un cazino social? Ei bine, beneficiul cel mai mare este sugerat chiar de nume. Aceste jocuri încurajează socializarea și interactivitatea, susțin crearea de comunități și competiția sănătoasă între jucători, fără presiunea de a câștiga. Este în același timp o activitate plăcută și accesibilă atât pe cont propriu, cât și alături de un grup de prieteni. 

Multe site-uri de social gaming au chat-uri sau camere de poker live pe care le poți împărți cu prietenii tăi, complet gratuit, scopul lor fiind să atragă cât mai mulți participanți.

Iar, dacă ne uităm pe statistici, putem vedea că social gaming-ul este un fenomen pentru toate vârstele, publicul fiind format atât din tineri cu vârste cuprinse între 21 și 34 ani, cât și din persoane cu vârsta de peste 40 ani.

Mai mult, cazinourile sociale pot reprezenta chiar puntea de legătură către un cazino real. Aici poți încerca gratuit sloturile și jocurile de masă preferate și îți poți construi o strategie pe care o vei putea implementa pe viitor și într-un joc pe bani reali. În acest mod, poți reduce semnificativ gradul de risc.

Nu în ultimul rând, cazinourile sociale pot fi o alternativă atractivă pentru persoanele care trăiesc în țări cu grad de cenzură ridicat, care nu permit accesul la un cazino pe bani reali. În fond, indiferent de regiunea geografică, nu există încă nicio lege împotriva jocurilor pentru distracție. 

Piața de social gaming atrage peste 11 milioane de utilizatori în fiecare zi, iar, în ultimii 6 ani, valoarea ei s-a triplat. În prezent, cazinourile sociale sunt o industrie de peste 4 miliarde de dolari.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

Cele mai citite articole