5 lucruri fascinante pe care nu le știai despre cazinouri și jocuri de noroc

De fiecare dată când intri într-un cazino fizic sau accesezi un cazino online, pășești pe un tărâm plin de istorie și povești fascinante. Iată doar câteva dintre cele mai interesante lucruri despre trecutul și prezentul cazinourilor:

1.       Las Vegas-ul s-a folosit de testarea bombelor atomice din anii ‘50

În 1951, Departamentul de Energie al Statelor Unite ale Americii a început să testeze bombe nucleare la 65 de mile nord-vest de Las Vegas. Un spectacol atât fascinant, cât și înfricoșător, a transformat noaptea în zi. Norii îngrozitori în formă de ciupercă, vizibili din cazinouri, au atras privirile jucătorilor, iar orașul a devenit o locație turistică înfloritoare. Vegas a transformat spectacolul de groază într-o oportunitate de afaceri, făcând reclame la bombe atomice și oferind „cocteiluri atomice” speciale în barurile de cazinou. Mai mult, un cazinou a organizat un concurs de frumusețe „Miss Atomic Energy” în care modelele au purtat ținute care imitau ciupercile atomice!

2.       Cetățenii din Monaco nu au voie să joace în cazinoul Monte Carlo

Celebrul cazino Monte Carlo din Monaco este un paradis pentru jucători, dar nu și pentru cei din Monaco. În secolul al XIX-lea, prințesa Caroline le-a interzis cetățenilor monegasci să joace în cazinouri, insistând că profiturile ar trebui să le revină numai străinilor. Partea bună este că cetățenii sunt scutiți de impozitul pe venit, deoarece Monaco folosește banii obținuți din operarea cazinourilor.

3.       Prima mașină de sloturi a fost instalată într-un atelier de reparat mașini

Cele mai citite articole

Mecanicul auto Charles Fey a inventat primul aparat de sloturi în 1895, dar acesta nu a fost plasat într-un cazinou, așa cum ne-am fi așteptat. Dispozitivul, numit Liberty Bell, putea fi găsit în magazinul auto al lui Charles din San Francisco, astfel încât clienții să poată juca în timp ce așteptau ca mașinile lor să fie reparate. Liberty Bell a devenit atât de popular încât cazinourile au început să îl cumpere pentru a-i atrage pe jucători atunci când mesele de joc erau ocupate.

4.       Un câștig puțin probabil

Când oamenii vorbesc despre câștigarea potului celui mare, de obicei se referă la mâna norocoasă drept „una dintr-un milion”. Cu toate acestea, au existat multe victorii incredibile care implică cote de câștig și mai scăzute.

Mai exact, un marinar care juca Craps în Vegas în anii ‘50 a avut parte de 27 de victorii consecutive! Șansele ca acest lucru să se întâmple sunt de 1 la 12.467.890. Dacă ceva este improbabil din punct de vedere statistic, nu este și imposibil. Așadar, chiar dacă nu ai obținut încă acel mare câștig, nu dispera. Cine știe, s-ar putea să fii doar unul din douăsprezece milioane, la fel ca ca norocosul marinar.

5.       Compania FedEx a supraviețuit datorită jocurilor de noroc

La începuturile sale, FedEx nu era compania de succes pe care o știm cu toții astăzi. Dimpotrivă, firma se străduia să-și găsească un punct de sprijin în 1973. Fondatorul, Frederic Smith, a decis la un moment dat să pună în joc soarta companiei. A zburat până la Las Vegas cu cei 5.000 de dolari pe care compania îi avea în acel moment și a câștigat peste 27.000 de dolari jucând Blackjack.

Deși nu este în general o idee bună să pariezi banii unei firme, Smith a fost îndrăzneț și și-a asumat un risc uriaș care, spre norocul lui, a dat roade. Datorită acelui câștig consistent, compania și-a revenit și a reușit să reziste suficient de mult pentru a începe să obțină profituri trei ani mai târziu.

Cele mai citite articole