Vrei sa cresti propriul porc?

Vrei sa cresti propriul porc?

O vorba veche care se poate aplica in totalitate aici: sa nu crezi tot ce auzi. Porcii au primit o reputatie rea din desenele animate si mass-media. Cineva care creaste porci poate fi uimit de unele neadevaruri ale miturilor atasate acestui animal. Personajele din desene animate fac aluzie la faptul ca porcii au o minte lenta sau sunt murdari si lenesi.

Exista peste 350 de rase de porci, fiind printre primele rase de animale domesticite de om.

Vrei sa cresti porci sanatosi, mai ales daca ii cresti ca sursa de hrana pentru familia ta. Porcii sunt animale curate si foarte inteligente, de aceea porcul este o alegere buna ca sursa de hrana. Porcii se vor baza pe tine pentru sanatatea lor buna. Prin urmare, trebuie sa ii ingrijiti, sa hraniti si sa gazduiti porcii. In plus, porcii dvs. trebuie sa aiba toate vaccinarile si medicamentele necesare pentru a preveni imbolnavirea lor si a familiei.

Cele mai citite articole

Porcii vor trebui hraniti cu odieta adecvata. Acesta este format din boabe, precum ovazul, amestecat cu porumb sau peleti din diferite cereale. Peletii sunt adesea folosite doar cu toate acestea pot si vor manca multe alte lucruri pentru a ramane sanatosi. Porcii pot fi hraniti cu porumb inmuiat in apa, acest lucru va impiedica porumbul sa se umfle in burta porcilor. Porcii pot fi, de asemenea, lasati sa cutreiere si sa sape radacini si iarba proaspata. Acest lucru este bun pentru porcii si familia ta, deoarece iarba este o sursa naturala de hrana. Fanul poate fi, furnizat pe timpul iernii si alimente proaspete zilnice constante, cum ar fi cerealele.

Porcii vor manca orice gasesc si daca nu sunt hraniti suficient pot ajunge chiar sa-si mananance proprii pui. Prin urmare, porcii trebuie sa aiba o sursa constanta de hrana. Nu lasati niciodata porcii dvs. sa iasa si sa ramana in afara incintei lor controlate, intrucat ar putea manca majoritatea lucrurilor gasite.

Cel mai important aspect al ingrijirii porcilor este manipularea corecta. Porcii sunt inteligenti, in general afectuosi si apreciaza daca primesc multa atentie, asa ca ar trebui sa-ti faci timp sa te joci cu ei. Unul dintre lucrurile care le place este sa fie pulverizat cu apa atunci cand este cald. Evitati manipularea dura, deoarece acest lucru ii poate inspaimanta si ii poate determina sa moara de un atac de cord.

Cele mai citite articole