Tundem sau nu blana cainele vara?

Tundem sau nu blana cainele vara?

Vara trebuie sa ajunga si odata cu ea, caldura, acea senzatie pe care o percepe orice fiinta vie atunci cand temperatura creste. Asa cum noi ne taiem parul pentru a ne simti mai confortabil, credem ca animalele se vor simti, de asemenea, mai bine fara un par foarte lung. Dar acest lucru nu este intotdeauna valabil.

Daca prietenul nostru provine dintr-o rasa caruia nu-i cade parul, este recomandat, deoarece in acest fel parul va creste mai puternic. Dar, cel mai bine este sa va consultati cu expertii de la un salon canin Timisoara sau din orice alt oras al tarii va aflati.

Blana cainelui creeaza o bariera, respingand caldura din exterior. Este un fel de izolatie, protejandu-i astfel de caldura de afara. 

Pe langa temperatura, parul serveste drept protectia importriva ultravioletelor. Chiar si la cainii care naparlesc, este recomandat sa lasati cativa centimetri de par pentru a-i proteja de soare. 

Ca si cum toate acestea nu ar fi suficiente, parul ajuta la reglarea temperaturii corpului. Actionand ca o bariera de protectie impotriva caldurii, face ca temperatura sa sa fie stabila.

Cele mai citite articole

Reduceti calatoriile lungi cu masina

In ciuda faptului ca majoritatea masinilor au deja aer conditionat, atat sticla, cat si tabla caroseriei in sine acumuleaza temperaturi ridicate. Prin urmare, chiar daca aerul este pornit, cainele se poate simti inconfortabil daca petrece multe ore in autovehicul.

Evitati sa iesiti la orele cand soarele este foarte periculos

Cum si pe noi ne afecteaza soarele puternic si evitam sa iesim la ore in care razele acestuia sunt prea puternice, asa trebuie sa evitem aceste ore si pentru animalul nostru de companie, deoare soarele puternic il poate afecta si pe acesta in aceeasi masura in care ne poate afecta pe noi.

Hidrateaza mult animalul

Desigur, pe langa evitarea celor mai insorite ore, este important ca prietenului nostru sa i se dea frecvent bauturi ca sa fim siguri ca este hidratat corespunzator.

Cele mai citite articole