Tu stii ce este aronia si de ce ar trebui sa consumi acest suc

Pentru ca este un produs din ce in ce mai popular pe piata din Romania si din strainatate, din ce in ce mai multi oameni se intreaba ce este aronia si de ce ar trebui sa cumpere un astfel de suc si sa il consume, ce beneficii aduce organismului si ce proprietati vindecatoare are. Raspunsul este pe cat de simplu, pe atat de complex. Aronia este un arbust care a intrat de putin timp in cultura, dieta si stilul de viata al romanilor, fiind cunoscut pentru proprietatile vindecatoare pe care le are. Fiind inrudit cu marul, aronia face parte din familia Rosaceea, la fel ca si capsunile, marul, ciresele sua trandafirul, ale carui fructe pot fi negre sau rosii.

Tot ce trebuie sa stii: ce este aronia si de ce trebuie sa consumi acest suc

Arbustul de aronia este printre cei mai putin pretentiosi la temperatura din cati exista, rezista pana la – 30 de grade Celsius si creste pana la o altitudine de 1200 de metri, necesitand un sol umed. Daca este intretinut in mod corect, arbustul rodeste in al treilea an si are o durata de viata de pana la 20 de ani. Arbustul de aronia este usor de recunoscut, dupa frunzele de forma eliptica cu marginea dintata.

Cele mai citite articole

In Romania, aronia este cunoscut sub denumirea populara de scorus negru. In lume, mai este denumit si fructul cosmonautilor deoarece a fost adus de astronautii rusi in Europa fiind prezentat ca un izvor de nutrienti si de vitamine. Fructele de aronia au o culoare si o aroma puternica, pot fi purpurii, rosii sau chiar negre. Gustul fructelor de aronia este astringent si amar daca sunt consumate in stare proaspata. Daca sunt congelate, acestea capata un gust mai dulce, insa gustul difera in functie de culoarea fructului.

Pentru cei care se intreaba cum pot fi consumate aceste fructe, raspunsul este proaspete sau uscate, sub forma de suc, sirop sau vin, chiar si sub forma de dulceata sau smoothie. Fructul de aronia contine de pana la 15 ori mai multi oxidanti decat merisorul si afinele, avand un nivel ridicat de proanticianine si antociani, comparativ cu alte alimente cunoscute. Totodata, fructul de aronia contine vitamina C, K, A, vitamina E, magneziu, fier, calciu, zinc, mangan, potasiu si calciu, precum si vitamina Q, poate cea mai rara dintre vitamine, care are rol in preventia si tratarea unor boli grave precum cancer, astm si Parkinson.

Pentru cei care se intreaba la ce se foloseste aronia, din aceste fructe se pot fabrica sapunuri, crème de protectie solara, se poate extrage un pigment alimentar ce se foloseste in aceasta industrie, dar pot fi folosite si pe post de indulcitor. Nu este indicat consumul de fructe de aronia de catre persoanele care sufera de ulcer gastric sau duodenal sau de catre cei care au un grad mare de coagulare al sangelui.

Cele mai citite articole