Tot ce trebuie sa stii despre barca pneumatica barciaccesorii.ro

Barca pneumatica poate fi folosita in scopuri diferite. Este un mijloc de transport extrem de practic pentru a merge la pescuit sau pur si simplu pentru a face o plimbare pe apa. Barca pneumatica este, fara indoiala, o unealta exceptionala. Datorita acesteia, numeroase sunt persoanele care pot fi salvate in timp record, se pot parcurge anumite distante pe apa mai rapid decat cu masina sau alt mijloc de transport.

Ce este o barca pneumatica?

Barca pneumatica reprezinta un mijloc de transport care merge pe apa. Barca pneumatica, cunoscuta in egala masura sub numele de barca gonflabila, se poate folosi pentru o plimbare cu familia pe lac. Alte persoane prefera sa o foloseasca pentru a merge la pescuit. Si profesionistii folosesc barca penumatica, profesionisti precum salvamari sau pompieri.

Acest tip de barca pneumatica cunoaste doua tipuri de functionare:

  • Barca penumatica cu motor. Motorul nu este unul foarte puternic, scopul este acela de a se putea folosi fara vasle.
  • Baca pneumatica folosita cu vasle. Cea mai buna solutie pentru a naviga pe ape calme si de a nu spera pestii. Acest mod de functionare este simplu si eficient.

Tipuri de barci pneumatice

Barcile pneumatice pot fi clasate in mai multe categorii. Modelele se vor diferentia cu ajutorul normelor instituite. Barcile pneumatice dedicate marii nu sunt aceleasi ca si cele gandite pentru utilizarea pe apa dulce.

Cele mai citite articole

Barcile pneumatice pentru mare. Aceste barci nu vor putea fi folosite in largul marii. Sunt produse care trebuie sa ramana in apropiere de litoral, adica la 300 de metri distanta de un adapost. Nu sunt motoare autorizate sa navighze pe apa pe timp de noapte. Aceste mijloace de transport nu vor putea depasi lungimea de 3,5 metri fara motorizare.

Barci pneumatice pentru apele interioare

Pentru celelalte produse, acest tip de barci neumatice vor putea fi folosite pentru apele interioare. Va trebui sa te interesezi daca in locul respectiv barcile pneumatice sunt sau nu permise.

Cum sa alegi o barca pneumatica?

Nu este usor sa alegi o barca pneumatica. Alegerea unei barci pneumatice trebuie sa se bazeze pe mai multe criterii, in special pe numarul maxim de persoane admise si incarcatura maxima pe care o poate suporta. Dimensiunea barcii si bugetul sunt alti parametri care influenteaza alegerea. Pretul poate ajunge usor la 500 de euro daca iti doresti o barca de dimensiuni mai mari. In privinta materialului, este nevoie de un material rezistent, chiar daca stai mai multe ore in sir la soare pentru a pescui linistit.

Cele mai citite articole