Tot ce trebuie să știi ca începător la Craps

Spre deosebire de ceea ce cred mulți oameni despre Craps, nu trebuie să fii un mic Einstein pentru a juca. Asta pentru că regulile Craps-ului sunt mai ușoare decât crezi! În articolul acesta, vă vom explica cum să jucați îndrăgitul joc de zaruri pentru începători și vă vom învăța toate regulile zarurilor, pentru a vă oferi un avantaj la masa de joc .

Craps-ul este genul de joc în care trebuie să studiezi regulile înainte de a paria, nu are rost să intri în acest joc orb și sperând să-ți câștigi din pura întâmplare a sorții. Nu este la fel de ușor ca învățatul celor câteva sloturi preferate, dar suntem încrezători că, până la sfârșitul acestui articol, vei putea să-l joci.

Veți plasa o serie de pariuri diferite la cazino, care vor însemna diferite abordări și strategii pe care le veți putea aborda, iar noi le vom explica pe toate, astfel încât să puteți merge complet echipat cu un bagaj de cunoștințe necesar la cazinoul dvs. online preferat și să oferiți câștigați tot ceea ce puteți. De asemenea, puteți testa acest joc în modul demo înainte de a plasa orice pariu în numerar pentru a vă obișnui cu formatul. 

Ce este Craps și cum se joacă 

Craps este un joc de zaruri la cazinou care implică multă acțiune și strategie, atât din punct de vedere al banilor, cât și al zarurilor

Craps-ul se joacă în mai multe  runde și până la 20 de jucători pot arunca zarurile pe rând. Scopul jocului este ca fiecare jucător să ghicească valoarea zarurilor pe care le va arunca cel care e ”trăgător” în runda respectivă.

A învăța să joci Craps este perfect pentru începători, deoarece regulile, așa cum sunteți pe cale să vedeți, sunt simple și nici pe departe atât de dure pe cât arată masa. Și frumusețea regulilor la Craps este că acestea sunt întotdeauna aceleași, indiferent de locul în care le jucați.

Jocul poate deveni dificil din cauza varietății de pariuri pe care le puteți plasa, dar aici vă va ajuta articolul nostru. În calitate de începător, puteți începe prin a face pariuri simple și, pe măsură ce avansați în joc, puteți folosi sfaturile pe care urmează să vi le oferim pentru a deveni un jucător și mai bun.

Obiectivul principal al acestui joc este, cum am mai spus, să ghiciți corect ce valoare a zarurilor va arunca trăgătorul. Într-un cazinou fizic, zarurile vor cădea la întâmplare, dar, atunci când joci online, valoarea zarurilor este controlată de un generator de numere aleatorii.

În cele din urmă, asta înseamnă că este un joc de noroc și va presupune să pariezi dacă crezi că valoarea ambelor zaruri va fi sau nu un total de 7, 2, 3, 11 sau poate 12. Vom explica mai jos în articol de ce poți paria de exemplu pe aceste numere. Obținerea unei strategii bune la Craps vine cu practică. Unii ar putea spune că nu există niciun skill implicat în acest joc, dar, cu cât joci mai mult, cu atât vei stabili mai mult care sunt pariurile tale preferate – și acesta este un skill în sine.

Să trecem la strategie

A fi bun la zaruri necesită timp și multă înțelegere, nu poți sări pur și simplu niște pași și să treci direct la câștiguri. Este nevoie de un anumit grad de îndemânare și de o strategie câștigătoare. Dacă vei câștiga sau nu la craps va depinde de strategia pe care ai ales-o și asta se bazează în întregime pe pariuri care minimizează avantajul casei pentru a-ți oferi șanse mai bune de câștig.

Cele mai citite articole

Cea mai bună strategie pentru craps depinde de nivelul tău de experiență și de ce buget ai. A fi profesionist necesită timp și angajament, dar e nevoie și de bani. Sigur, a fi profesionist este distractiv, dar nu este distractiv dacă pariezi cu bani pe care nu-ți  poți permite să-i pierzi. 

Pass Line Bet și Don’t Pass Bet( Trece/nu trece) 

Puteți să vă alăturați unui joc de barbut( Craps)  folosind doar acest pariu! Dacă faci un pariu pe linia de trecere( pass line), asta înseamnă că tu crezi faptul că cel care aruncă va arunca o valoare combinată de zaruri de 7 sau 11 înainte de a arunca 2, 3 sau 12.

Folosind aceeași regulă veți avea pur și simplu pariul opus – un pariu Don’t Pass sau ”nu trece”. Puneți pariuri că trăgătorul va obține un 2 sau 3 înainte de un 7. Ușor, nu? Dacă aruncarea de zaruri combinată este 12, dealer-ul vă va returna banii, deoarece acest lucru este o altă regulă denumită Push.

Come Bet și Don’t Come Bet( Vine/ Nu vine) 

Diferenţa dintre prima categoria şi aceasta, a doua, este că pariurile Come / Don’t Come se setează după ce zarurile au fost prima dată aruncate, şi nu înainte de aruncare.

Veți putea plasa acest pariu numai după ce un număr de puncte (4, 5, 6, 8, 9 sau 10) a fost aruncat. Dacă credeți că cel care aruncă zarurile va arunca un 7 sau 11 înaintea numărului anterior, atunci puteți plasa un Come Bet.  Aşadar, în cazul în care aruncarea 1 are ca sumă 7 sau 11, iar jucătorul a pariat pe “Come”, pariul este câştigător.

În cazul în care aruncarea are ca sumă 2, 3 sau 4, atunci pariul este pierzător.

Dacă ies celelalte numere, acel număr va fi Point-ul şi trebuie să arunci zarurile din nou. Şi aici, 12 este considerat neutru (în termenii de reguli barbut: Push), nici pierzător, nici câştigător. Don’t Come – funcţionează exact invers acelei reguli barbut de mai sus

Strategia crucii de fier

Cum joci zarurile și cum câștigi depinde de strategia care funcționează cel mai bine pentru tine, dar strategia de zaruri numită cruce de fier este cu siguranță potrivită jucătorilor care preferă câștiguri dese. Cu toate acestea, 7 va deveni inamicul tău principal, deoarece Crucea de Fier presupune că vei câștiga cu orice număr, altul decât 7.

Cunoscută și sub denumirea de Strategie de teren, puteți implementa acest lucru după aruncarea primelor zaruri și când punctul a fost stabilit. Această strategie nu este cea mai rea din punct de vedere al șanselor împotriva cazinoului și practic  faci pariuri pe toate numerele, cu excepția lui 7, știind ca 7 este cel mai des întâlnit număr la Craps. 

Concluzie

După cum puteți vedea acum, regulile pentru zarurile online sunt simple. Ceea ce face ca acest joc să fie atât de distractiv sunt pariurile pe care decideți să le faceți și puteți fi aventuros după cum doriți sau tot atât de precaut pe cât doriți.

Cele mai citite articole