Gospodinele care isi doresc sa pregateasca acasa o cina delicioasa pentru toti membrii familiei, fara a depune, insa foarte mult efort au posibilitatea de a gati un pui la sticla! In randurile ce urmeaza, ele pot descoperi tot ce trebuie sa stie, astfel incat sa puna pe masa o mancare delicioasa, gustoasa si extrem de apetisanta din punct de vedere vizual!
Ingrediente necesare
Pentru inceput, doamnele si domnisoarele, dar si barbatii care vor sa gateasca trebuie sa stie ca pentru pregatirea puiului la sticla au nevoie de urmatoarele ingrediente: un pui grill intreg, 50 de mililitri de ulei, o ceapa medie, 4 catei de usturoi, 3 frunze de dafin, o jumatate de mar taiat in felii potrivite, coriandru, rozmarin, boia de ardei dulce, 2 linguri de vin alb, sec, dar si sare si piper. Cantitatile de condimente folosite de catre fiecare individ in parte pot fi diferite, in functie de gusturile pe care le au oamenii.
Marinarea puiului
Primul pas ce trebuie facut in vederea pregatirii puiului este acela de marinare a carnii. Puiul trebuie spalat, curatat foarte bine de tuleie, dar si de eventualele organe din interior. Mai apoi, gospodinele trebuie sa realizeze un mix din rozmarin, boia de ardei dulce, sare, piper, coriandru si ulei, mix cu care sa unga puiul foarte bine. De preferat este ca gospodinele sa lase puiul la marinat timp de aproximativ 2 ore, astfel incat condimentele sa fie asimilate de carne.
Cuptorul pentru pui la sticla
Cele mai citite articole
Cuptorul utilizat pentru pregatirea unui pui la sticla trebuie preincalzit timp de 2 minut la minimum 180 de grade. Ulterior, gospodinele trebuie sa puna o ceapa taiata in bucati cat mai mici intr-o sticla de bere de jumatate de litru. Tot aici trebuie sa adauge si cateva boabe de piper, 3 frunze de dafin si apa calda pana cand sticla se umple. Ea trebuie pusa in tava, iar aici adaugat 1,5 pahare de apa calda, jumatatea de mar feliata si cele 2 linguri de vin alb, sec. De preferat este ca in tava sa se puna si cei 4 catei de usturoi, pentru obtinerea unui gust delicious.
Cum se adauga carnea pe sticla?
Nu in ultimul rand, gospodinele trebuie sa introduca puiul pe sticla deja pregatita. Ciocanelele trebuie sa fie indreptate catre partea de jos a sticlei. In acelasi timp, carnea trebuie sa fie unsa cu ulei. Pentru aceasta operatiune poate fi folosita o pensula.
Cat timp trebuie gatit puiul?
In ceea ce priveste timpul de gatire, el poate fi diferit, in functie de preferintele indivizilor. Bucatarii recomanda un timp de gatire de cel putin 1,5 ore, insa persoanele care vor sa se bucure de o crusta mai bine facuta pot lasa carnea la cuptor chiar si pana la 2 ore, cu mentiunea ca trebuie sa o verifice in mod constant.
Puiul pe sticla este extrem de simplu de pregatit acasa. El poate fi savurat de intreaga familie in timpul mesei, impreuna cu o gama larga de garnituri, incepand de la clasicii cartofi prajiti si pana la orez, legume la cuptor sau piure!