Sucul de coacaze negre – o băutură delicioasă și sănătoasă pentru prevenirea infecțiilor urinare

Sucul de coacaze negre – o băutură delicioasă și sănătoasă pentru prevenirea infecțiilor urinare

Coacazele negre sunt fructe mici și rotunde, cu un gust delicios, acrișor și dulce în același timp, care fac parte din familia Ribes. Aceste fructe nu numai că sunt gustoase, dar sunt și bogate în nutrienți, antioxidanți și vitamine esențiale pentru organism. În acest articol vei descoperi cum sucul de coacaze negre poate fi o băutură delicioasă și sănătoasă pentru prevenirea infecțiilor urinare.

Compoziția nutritivă a coacazelor negre

Coacazele negre conțin o multitudine de vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamina K, vitamina B6, potasiu, calciu, fier, magneziu și fosfor. De asemenea, sunt bogate în antioxidanți, care protejează organismul de radicalii liberi și ajută la întărirea sistemului imunitar.

Proprietățile sucului de coacaze negre în prevenirea infecțiilor urinare

Sucul de coacaze negre are mai multe proprietăți benefice pentru sănătate, iar unul dintre cele mai importante efecte este prevenirea și tratarea infecțiilor urinare.

 • Prevenirea bacteriilor: Coacazele negre conțin compuși antimicrobieni și antifungici, care ajută la prevenirea multiplicării bacteriilor responsabile de infecțiile urinare, cum ar fi Escherichia coli.
 • Diuretic natural: Sucul de coacaze negre are proprietăți diuretice, ceea ce înseamnă că stimulează eliminarea urinei și, implicit, a bacteriilor și a toxinelor din tractul urinar.
 • Reducerea inflamației: Antioxidanții și vitamina C din coacazele negre au proprietăți antiinflamatorii, care ajută la reducerea inflamației și la calmarea simptomelor infecțiilor urinare, cum ar fi durerea și iritația.
 • Întărirea sistemului imunitar: Vitaminele și mineralele din coacazele negre contribuie la întărirea sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte eficient împotriva infecțiilor și să prevină apariția acestora.

Cum să prepari sucul de coacaze negre

Pentru a te bucura de beneficiile sucului de coacaze negre în prevenirea infecțiilor urinare, poți să îl prepari în casă, folosind coacaze negre proaspete sau congelate. Iată o rețetă simplă și rapidă:

Cele mai citite articole

Ingrediente:

 • 2 căni de coacaze negre proaspete sau congelate;
 • 1 litru de apă;
 • 3-4 linguri de miere sau zahăr, după gust.

Instrucțiuni:

 1. Spală bine coacazele negre, dacă sunt proaspete, sau decongelează-le, dacă sunt congelate.
 2. Pune coacazele negre într-un blender și adaugă apa. Mixează până când obții un amestec omogen.
 3. Strecoară sucul printr-o sită fină sau un tifon, pentru a elimina semințele și pulpa de coacaze.
 4. Adaugă miere sau zahăr, după gust, și amestecă până când se dizolvă complet.
 5. Pune sucul de coacaze negre într-o sticlă sau un borcan și lasă-l la frigider pentru cel puțin o oră, până se răcește bine.
 6. Servește sucul de coacaze negre rece, ca atare sau diluat cu apă minerală sau apă plată, după preferință.

Alte modalități de a include coacazele negre în alimentație

Pe lângă sucul de coacaze negre, poți să te bucuri de beneficiile acestor fructe și în alte preparate:

 • Smoothie-uri: Adaugă coacaze negre în smoothie-urile tale, alături de alte fructe și legume, precum banane, căpșuni, spanac sau morcov.
 • Deserturi: Prepară deserturi delicioase, cum ar fi înghețată, plăcintă sau clătite cu coacaze negre.
 • Salate: Include coacaze negre în salatele de fructe sau de legume, pentru un plus de savoare și prospețime.
 • Sosuri și marmeladă: Poți să prepari sosuri dulci sau acrișoare cu coacaze negre, care să însoțească diverse feluri de mâncare, sau marmeladă, pentru a o savura pe pâine prăjită sau în deserturi.

Concluzie: Bucură-te de sucul de coacaze negre pentru o viață sănătoasă

Sucul de coacaze negre este o băutură delicioasă și sănătoasă, care te poate ajuta să previi infecțiile urinare și să întărești sistemul imunitar. Încearcă să introduci acest fruct în alimentația ta, pentru a te bucura de gustul minunat și de numeroasele beneficii pe care le oferă organismului.

Cele mai citite articole