Situaţii în care este necesară solicitarea serviciilor unui instalator autorizat de gaze

Folosirea în siguranţă și evitarea avariilor la instalațiile termice pe termen lung necesită solicitarea serviciilor unui instalator autorizat, specializat în gaze naturale. Acelaşi instalator autorizat este chemat și atunci când este necesară o intervenţie pentru montaj, fie că este vorba despre o centrală termică, un calorifer, un aragaz nou sau alte dispozitive utile pentru asigurarea confortului în locuință.

Cu ce se ocupă un instalator autorizat în instalaţiile de gaze?

Un instalator autorizat în instalaţiile de gaze naturale este o persoană care se deplasează la reşedinţa clienților sau la sediul companiei solicitanţilor acestor servicii, pentru a face lucrări de instalaţie, reparaţie și mentenanţă, precum și de testare a dispozitivelor care folosesc gazele naturale.

Instalatorii autorizaţi sunt persoane care cunosc foarte bine noţiunile de bază în domeniu, atenți la detalii și care dispun de toate instrumentele de lucru necesare în acest sens. Instalatorii sunt capabili să lucreze sub presiune și să respecte termene stricte.

De ce este necesar ca instalatorul chemat să fie autorizat?

Instalatorul care are ca atribuţii principale repararea, instalarea sau mentenanţa instalaţiilor sau dispozitivelor care folosesc gaze naturale trebuie să fie autorizat pentru a efectua aceste intervenții corespunzător și în siguranță în reşedinţele clienţilor sau în sediile companiilor care îi solicită serviciile.

Cele mai citite articole

Instalatorii care nu sunt autorizaţi nu pot oferi factură pentru serviciile lor și nici nu pot oferi garanţia că acestea sunt conforme cerinţelor și reglementărilor. Instalatorii autorizaţi sunt obligaţi să prezinte clienților un certificat de conformitate, care dovedeşte faptul că lucrările sunt efectuate conform standardelor și specificaţiilor. Numai un instalator autorizat poate efectua în condiţiile impuse de lege lucrări în concordanță cu fișa postului.

Citește și: Cat costa un mc de gaze în 2020?

Instalatorul pentru sistemul sanitar vs. Instalatorul pentru sistemul de încălzire

Serviciile pe care le poate întreprinde o persoană autorizată să fie instalator sunt variate și acestea fac diferenţa între tipurile de instalatori. Astfel, un instalator pentru ţevi și instalaţii sanitare se ocupă cu lucrări ce țin de instalațiile de apă din jurul casei și din casă și lucrează cu ţevi afectate de scurgeri sau fisuri.

Instalatorul pentru sistemul de încălzire oferă clienţilor ajutor în legătură cu centrala termică pe gaze sau cu boilerul și nu numai. Acesta se ocupă de repararea boilerelor, a cazanelor, de instalarea și monitorizarea conductelor de fum și de repararea instalaţiilor pe gaz.

Furnizorul de gaze și revizia tehnică

Una dintre cele mai populare oferte de servicii de furnizare a gazelor naturale este cea oferită de CEZ Vânzare, numită CEZ Gaz Optim Plus și poate fi împachetată cu o extraopțiune denumită simplu: Revizie. Extraopțiunea presupune oferirea unor servicii de verificare sau revizie tehnică periodică a instalaţiilor de gaze naturale și a centralei termice, astfel încât utilizatorii să fie siguri că nu există probleme și că pot folosi în continuare, în condiţii de siguranţă, instalaţia de gaze.

Cele mai citite articole