Reguli esentiale cand folosesti microfoanele spion

Daca vrei sa aduni probe audio concludente fara sa trezesti vreo suspiciune in randul celor care sunt supravegheati ai la dispozitie o multime de metode. De la filaj pana la angajarea unor detectivi particulari si chiar folosirea unor microfoane spion, toate aceste metode dau rezultate foarte bune daca sunt utilizate in mod corespunzator.

Cel mai simplu este sa montezi un microfon spion in apropierea celor care crezi ca vor comite un anumit lucru ilicit sau care nu au un comportament adecvat.

Nu e de ajuns sa montezi microfoanele ca sa poti avea si cele mai bune rezultate. Pe langa faptul ca trebuie sa stii ce microfoane sa alegi, sa aiba baterii cat mai mari, sa poata capta foarte usor si cu acuratete zgomote din mediu, ar fi bine daca ai sti si cum sa le folosesti, sa le amplasezi intr-un anumit mediu. Ce inseamna asta?

De exemplu, vrei sa spionezi pe cineva, bona, angajatul, sotia, sa vezi daca se confirma niste banuieli. In momentul in care ai deja un microfon spion va trebui sa te asiguri ca nu e usor de recunoscut, ca va monitoriza discret perimetre si de 60 m2, de la distante de pana la 1 km, daca e cu wireless.

Microfoanele noi sunt reconfigurate in laborator pentru a permite inregistrari de foarte buna calitate si foarte rapide, inregistrari care pot fi mai apoi folosite oriunde.

Cele mai citite articole

Pentru ca vorbim despre microfoane spion, ele sunt de multe ori mascate sub forma unor obiecte banale, de la prize si ceasuri, la becuri, stick-uri USB, detectoare, senzori de fum, etc.

Nu trebuie sa avem acel microfon amplasat intr-un loc nefiresc doar de dragul unei calitati mai bune a sunetului, vom fi imediat desconspirati. Cu cat mai firesc locul unde montam microfoane pentru spionat, cu atat mai bine, ne vom gandi unde ar sta obiectul care e infatisat, care mascheaza microfonul.

De pilda nu vom pune un stick fix langa locul unde sta persoana, il vom pune poate langa un calculator, daca e aproape de ea, pentru a parea ca a fost lasat acolo intamplator.

Microfoanele spion nu se vor utiliza in spatii mult prea zgomotoase sau in spatii unde e pericol sa fie deteriorate imediat. Ele se vor monta doar acolo unde au eficienta maxima si unde sunt foarte usor de „plantat” si de luat dupa ce am terminat de inregistrat.

Odata ce microfonul spion a fost descoperit sau este stricat din greseala, voit, toate inregistrarile vor ramane in continuare disponibile, nu vom pierde nimic, microfonul este doar un instrument de captare a sunetului.

De retinut ca microfonul spion isi va face treaba foarte bine daca are si senzori speciali, daca va inregistra doar cand exista activitate in jur, cand sunt voci, sunete, dar si atunci cand se doreste o inregistrare cat mai corecta din toate punctele de vedere.

Cele mai citite articole