Netflix – ce este această platformă, cât costă un abonament pe Netflix și alte informații importante 

Netflix este o platformă de streaming video global cunoscută pentru varietatea sa de conținut. Acest articol vă va oferi informații esențiale despre ce este Netflix, opțiunile de abonament și altele.

Ce este Netflix

Netflix este o platformă globală de streaming video care oferă acces la o varietate imensă de seriale, filme, documentare și alte tipuri de conținut audiovizual, disponibile pentru vizionare pe dispozitivele conectate la internet. 

Fondată în 1997, Netflix a evoluat de la un serviciu de închiriere a DVD-urilor la un gigant mondial de streaming, devenind cunoscută pentru producțiile sale originale de succes, precum „Stranger Things”, „The Crown” și „House of Cards”. 

Utilizatorii se abonează la Netflix și plătesc o taxă lunară pentru accesul nelimitat la conținutul disponibil, iar serviciul oferă opțiuni de vizionare offline și streaming în diferite calități, inclusiv 4K, în funcție de planul de abonament. 

Cu o interfață ușor de utilizat și disponibilitate pe o gamă largă de dispozitive, Netflix a devenit o sursă principală de divertisment pentru milioane de oameni din întreaga lume.

Costul unui abonament Netflix și opțiunile disponibile

Netflix nu oferă un singur cost universal pentru abonamentul său. Acesta oferă trei tipuri de abonamente: Abonamentul Minim costă 4.99 euro/lună, cel Standard costă 9.99 euro/lună, iar Abonamentul Premium costă 11.99 euro/lună.

Poți anula oricare dintre aceste abonamente Netflix în orice moment, fără obligații pe termen lung. Deci, nu trebuie să-ți faci griji, chiar dacă renunți după o lună sau dacă îți schimbi decizia. Totuși, trebuie să ții cont că Netflix nu mai oferă o perioadă de probă gratuită.

Iată o comparație între cele trei tipuri de abonamente Netflix disponibile:

 • Abonament Minim (4.99 euro/lună):
  • Acces nelimitat la filme, seriale, documentare, jocuri mobile fără reclame.
  • Un singur dispozitiv poate viziona conținut simultan.
  • Calitate video HD.
  • Descărcări pentru vizualizare offline pe un singur dispozitiv.
  • Nu există opțiune de adăugare a extra abonaților.
  • Nu există funcționalități speciale.
 • Abonament Standard (9.99 euro/lună):
  • Acces nelimitat la filme, seriale, jocuri mobile, conținut pentru copii fără reclame.
  • Două dispozitive pot viziona conținut simultan.
  • Calitate video Full HD.
  • Două descărcări pentru vizualizare offline, cu posibilitatea de a adăuga un extra abonat.
  • Nu există funcționalități speciale.
 • Abonament Premium (11.99 euro/lună):
  • Acces nelimitat la filme, seriale, documentare, animații, jocuri mobile fără reclame.
  • Patru dispozitive pot viziona conținut simultan.
  • Calitate video Ultra HD și HDR.
  • Șase descărcări pentru vizualizare offline, cu posibilitatea de a adăuga doi extra abonați.
  • Include funcționalități speciale precum audio spațial Netflix.

Pentru a plăti abonamentul Netflix, poți utiliza cardul de credit/debit, PayPal sau un card cadou Netflix. Poți modifica sau anula abonamentul în orice moment, fără costuri suplimentare sau obligații contractuale. 

Dacă nu ești sigur ce plan să alegi sau dorești să testezi Netflix înainte de a te abona, poți căuta modalități de a obține acces gratuit sau la un preț redus, cum ar fi utilizarea unui cod promoțional sau solicitarea accesului de la un prieten.

Conținutul disponibil pe Netflix

Conținutul disponibil pe Netflix variază în funcție de regiune și de acordurile de licențiere cu studiourile de producție și distribuție. De aceea, oferta de filme, seriale, documentare și alte tipuri de conținut poate să difere semnificativ în diferite părți ale lumii. 

Netflix oferă o gamă largă de conținut, care include următoarele categorii:

 • Filme și Seriale TV: Netflix oferă o colecție vastă de filme și seriale TV din diferite genuri, inclusiv acțiune, comedie, dramă, groază, SF, fantezie, crimă și multe altele. Acestea pot fi producții originale Netflix sau titluri licențiate de la alte studiouri.
 • Seriale Originale Netflix: Netflix este cunoscut pentru producția de seriale originale de înaltă calitate, cum ar fi „Stranger Things,” „The Crown,” „Narcos,” „The Witcher,” „Black Mirror,” „Money Heist,” și multe altele.
 • Documentare: Platforma oferă o gamă variată de documentare care acoperă subiecte precum natura, istoria, tehnologia, viața sălbatică, știința, și multe altele. Documentarele pot fi atât originale Netflix, cât și titluri licențiate.
 • Conținut pentru Copii: Netflix pune la dispoziție un număr mare de filme și seriale pentru copiii de toate vârstele. Acestea includ desene animate, seriale de acțiune live, și alte programe pentru dezvoltarea copiilor.
 • Conținut Internațional: Netflix investește în producții internaționale și oferă seriale și filme din diferite țări și culturi. Unele dintre aceste producții au devenit extrem de populare la nivel global, cum ar fi „Dark” (Germania), „La Casa de Papel” (Spania), și „Sacred Games” (India).
 • Comedie Stand-up: Platforma include spectacole de comedie stand-up ale unor cunoscuți comedieni din întreaga lume.
 • Animații: Netflix oferă o gamă largă de animații pentru adulți și copii, inclusiv titluri originale precum „BoJack Horseman,” „Big Mouth,” și „Carmen Sandiego.”
 • Realitate și Reality Show-uri: Există și emisiuni de tip reality și concursuri disponibile pe Netflix, cum ar fi „Queer Eye” și „The Great British Baking Show.”
 • Sci-Fi și Fantasy: Fanii genurilor SF și fantasy pot găsi numeroase opțiuni de divertisment, inclusiv producții originale precum „Altered Carbon” și „The Umbrella Academy.”
 • Thrillere: Netflix oferă o varietate de thrillere captivante și misterioase, precum „Mindhunter” și „Ozark.”

Conținutul disponibil pe Netflix se poate schimba în timp, deoarece noi titluri sunt adăugate periodic, iar altele pot fi eliminate din cauza expirării licențelor. 

De asemenea, recomandarea de conținut personalizată oferită de Netflix încearcă să identifice și să sugereze filme și seriale pe baza preferințelor tale și a istoricului de vizionare.

Calitatea streamingului pe Netflix

Calitatea streamingului pe Netflix

Sursa foto

Calitatea streamingului pe Netflix variază în funcție de planul de abonament pe care îl ai și de dispozitivul pe care îl folosești. Netflix oferă mai multe niveluri de calitate video pentru a satisface nevoile utilizatorilor cu diferite preferințe și echipamente. Iată principalele niveluri de calitate video pe care le oferă Netflix:

 • SD (Standard Definition): Acest nivel de calitate video oferă o rezoluție mai scăzută și mai puțini detalii. Este potrivit pentru vizionarea pe dispozitive mai vechi sau cu ecrane mai mici. Abonamentul Minim oferă această calitate video.
 • HD (High Definition): Calitatea HD oferă o rezoluție mai bună, imagini mai clare și mai multe detalii. Este potrivită pentru majoritatea dispozitivelor moderne și pentru vizionarea pe ecrane de dimensiuni medii sau mari. Abonamentul Standard oferă această calitate video.
 • Full HD (1080p): Acest nivel de calitate video oferă o rezoluție de 1920×1080 pixeli și imagini foarte clare. Este potrivit pentru televizoarele cu ecrane mari și pentru cei care apreciază calitatea superioară a imaginilor. Abonamentul Standard oferă această calitate video.
 • Ultra HD (4K): Calitatea Ultra HD oferă cea mai înaltă rezoluție video disponibilă, cu o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli. Este potrivită pentru televizoarele 4K și oferă cele mai detaliate și vii imagini posibile. Abonamentul Premium oferă această calitate video.
 • HDR (High Dynamic Range): În plus față de rezoluție, Netflix oferă și conținut HDR, care oferă o gamă mai largă de culori și contrast îmbunătățit. Aceasta face ca imaginile să fie mai vii și mai realiste pe televizoarele compatibile cu HDR.

Este important de menționat că pentru a beneficia de aceste niveluri superioare de calitate video, trebuie să ai un dispozitiv compatibil și o conexiune la internet cu viteză suficientă. 

Netflix va ajusta automat calitatea streamingului în funcție de viteza conexiunii tale pentru a asigura o experiență de vizionare fără întreruperi. Poți selecta și setările de calitate manual în contul tău Netflix, dacă dorești să controlezi calitatea video.

Dispozitive compatibile cu Netflix

Netflix este disponibil pe o gamă largă de dispozitive, ceea ce îți oferă flexibilitate pentru a urmări conținutul preferat în funcție de preferințele tale și de echipamentul pe care îl ai la dispoziție. Iată o listă de dispozitive compatibile cu Netflix:

 • Televizoare inteligente (Smart TVs): Majoritatea televizoarelor inteligente moderne sunt compatibile cu Netflix. Acest lucru include televizoare fabricate de branduri populare precum Samsung, LG, Sony, Panasonic, Philips și altele. De obicei, aceste televizoare au aplicația Netflix preinstalată sau o poți descărca din magazinul de aplicații al televizorului.
 • Calculatoare personale: Poți accesa Netflix pe orice computer personal cu acces la internet utilizând un browser web. Netflix este compatibil cu browserele web populare precum Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge și Safari.
 • Telefoane mobile și tablete: Aplicația Netflix este disponibilă pentru telefoanele mobile și tabletele cu sisteme de operare iOS (Apple) și Android. Poți descărca aplicația gratuit din App Store sau Google Play Store.
 • Console de jocuri: Multe dintre consolele de jocuri actuale suportă Netflix, inclusiv PlayStation (PS4 și PS5), Xbox (Xbox One și Xbox Series X/S), și Nintendo Switch. Poți descărca aplicația Netflix din magazinul de aplicații al consolei.
 • Playere media și dispozitive de streaming: Există numeroase playere media și dispozitive de streaming compatibile cu Netflix, precum Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Google Chromecast, NVIDIA Shield, și altele. Aceste dispozitive îți permit să transmiți conținutul Netflix pe televizorul tău.
 • Blu-ray playere: Anumite playere Blu-ray compatibile cu internetul oferă, de asemenea, acces la Netflix. Asigură-te că modelul tău de player suportă serviciul.
 • Sisteme audio și de divertisment acasă: Unele sisteme audio și de divertisment acasă au integrată funcționalitatea Netflix sau pot fi conectate la televizor pentru a reda conținutul.
 • Set-top box-uri și DVR-uri: Dacă ai un set-top box sau un DVR furnizat de un furnizor de servicii TV, acesta ar putea să ofere acces la aplicația Netflix. Verifică cu furnizorul tău de servicii TV pentru a afla detalii.
 • Proiectoare: Proiectoarele compatibile cu internet pot utiliza aplicația Netflix pentru a reda filme și seriale pe un ecran mare.
 • Dispozitive Amazon Echo Show: Dispozitivele Amazon Echo Show cu ecrane pot folosi aplicația Netflix pentru a reda conținut video.

În general, Netflix încearcă să ofere compatibilitate cu o gamă largă de dispozitive pentru a-ți facilita accesul la conținutul lor. Asigură-te că dispui de un cont Netflix activ și că dispozitivul tău are acces la internet pentru a te bucura de serviciu.

Seriale și filme originale Netflix

Netflix este cunoscut pentru producția de seriale și filme originale de înaltă calitate, care sunt disponibile exclusiv pe platforma lor. Aceste producții originale reprezintă o parte semnificativă a conținutului Netflix și au atras o bază de fani devotată. Iată câteva dintre serialele și filmele originale notabile ale Netflix:

Cele mai citite articole

Seriale Originale Netflix:

 • Stranger Things: Un serial de groază și SF care urmărește aventurile unui grup de copii în fața unor forțe supranaturale în anii ’80.
 • The Crown: O dramă istorică care explorează viața reginei Elizabeth II a Marii Britanii și evenimentele importante din istoria britanică.
 • The Witcher: Bazat pe seria de cărți și jocurile video populare, acest serial de fantezie urmărește aventurile vânătorului de monștri Geralt of Rivia.
 • Narcos: O dramă criminală care explorează ascensiunea și căderea cartelurilor de droguri din Columbia.
 • Money Heist (La Casa de Papel): Un serial spaniol care urmărește o bandă de hoți care încearcă să jefuiască Casa de Monede din Spania.
 • Black Mirror: Un serial antologic de SF și thriller psihologic care explorează impactul tehnologiei moderne asupra societății.
 • The Umbrella Academy: Un serial bazat pe benzile desenate, care urmărește aventurile unei familii disfuncționale de supereroi.
 • Mindhunter: Un thriller psihologic care explorează dezvoltarea profilului criminal și interviurile cu criminali în serie reali.
 • Ozark: Un thriller criminal despre un contabil care se mută cu familia sa într-o comunitate rurală periculoasă pentru a spăla bani pentru un cartel de droguri.
 • Dark: Un serial german de SF și mister care explorează călătoriile în timp și secretele unei familii.

Filme Originale Netflix:

 • Roma: Un film regizat de Alfonso Cuarón care a câștigat premiul Oscar pentru Cel mai bun regizor și a fost nominalizat la Cel mai bun film.
 • The Irishman: Un film regizat de Martin Scorsese, cu o distribuție de top, care spune povestea vieții unui asasin în mafia americană.
 • Bird Box: Un thriller post-apocaliptic cu Sandra Bullock, în care personajele trebuie să supraviețuiască într-o lume în care o forță misterioasă amenință viața umană.
 • Extraction: Un film de acțiune cu Chris Hemsworth în rolul principal, în care interpretează un mercenar care trebuie să salveze un băiat răpit.
 • The Two Popes: Un film despre relația dintre Papa Benedict și Papa Francisc, cu Anthony Hopkins și Jonathan Pryce în rolurile principale.

Aceasta este doar o mică selecție din serialele și filmele originale Netflix. Platforma lansează în mod regulat noi producții originale pentru a atrage și a păstra publicul. Datorită diversității de genuri și calitatea producțiilor, Netflix a devenit o sursă importantă de divertisment pentru milioane de abonați din întreaga lume.

Descărcarea conținutului pentru vizionare offline

Netflix permite abonaților să descarce conținutul pentru a-l viziona offline pe dispozitivele lor mobile sau tabletă. Această caracteristică este utilă atunci când nu ai o conexiune la internet disponibilă sau când vrei să economisești date mobile.

Iată cum poți descărca conținutul Netflix pentru vizionare offline:

Pentru dispozitive mobile (telefoane și tablete):

 • Asigură-te că ai instalată cea mai recentă versiune a aplicației Netflix pe dispozitivul tău. Poți descărca aplicația Netflix din App Store pentru dispozitive iOS (Apple) sau din Google Play Store pentru dispozitive Android.
 • Deschide aplicația Netflix și autentifică-te în contul tău (dacă nu ești deja autentificat).
 • Caută conținutul pe care dorești să-l descarci pentru vizionare offline. Poți identifica titlurile care pot fi descărcate prin pictograma de descărcare a unei săgeți în jos lângă ele.
 • Apasă pe titlul dorit pentru a deschide pagina de detalii a filmului sau serialului.
 • Pe pagina de detalii, apasă pe pictograma de descărcare (o săgeată în jos) lângă episodul sau filmul pe care dorești să-l descarci. Dacă este disponibilă pentru descărcare, vei vedea o bară de progres care indică stadiul descărcării.
 • Descărcarea va fi salvată în secțiunea „Descărcări” sau „Download” din meniul principal al aplicației Netflix. Poți accesa această secțiune chiar și atunci când nu ai o conexiune la internet activă.
 • Pentru a viziona conținutul descărcat offline, deschide secțiunea „Descărcări” și selectează titlul pe care dorești să-l vizionezi.

Pentru laptopuri și computere:

 • Accesează site-ul web Netflix și autentifică-te în contul tău.
 • Caută conținutul pe care dorești să-l descarci pentru vizionare offline.
 • Pe pagina de detalii a filmului sau serialului, vei vedea o opțiune de descărcare (de obicei, o săgeată în jos) lângă titlul episodului sau filmului. Apasă pe această opțiune pentru a descărca conținutul pe computerul tău.
 • După ce descărcarea este completă, poți deschide aplicația Netflix și să accesezi secțiunea „Descărcări” pentru a viziona conținutul descărcat offline.

Este important de menționat că nu tot conținutul disponibil pe Netflix poate fi descărcat pentru vizionare offline. Drepturile de licențiere pot varia, iar Netflix poate restricționa anumite titluri de la descărcare. 

De asemenea, conținutul descărcat are o perioadă limitată de valabilitate, iar unele titluri pot expira și trebuie să fie redescărcate pentru a fi vizionate offline.

Înregistrarea și metodele de plată pentru Netflix

Pentru a te înregistra pe platforma Netflix și pentru a începe să te bucuri de conținut, urmează acești pași:

Înregistrarea pe Netflix:

 • Accesează site-ul web Netflix (www.netflix.com) sau descarcă aplicația Netflix din App Store (pentru dispozitive iOS) sau Google Play Store (pentru dispozitive Android).
 • Pe pagina principală, vei vedea opțiunea „Începeți” sau „Încercați gratuit”. Apasă pe această opțiune pentru a începe procesul de înregistrare.
 • Selectează unul dintre planurile de abonament disponibile: Minim, Standard sau Premium. Alege planul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și apasă pe „Continuați”.
 • Crează-ți un cont Netflix introducând o adresă de e-mail validă și alege o parolă sigură. Parola trebuie să conțină cel puțin opt caractere și să includă o combinație de litere, cifre și simboluri.
 • Completează informațiile de plată. Aici vei trebui să introduci informațiile cardului de credit sau debit, PayPal sau un card cadou Netflix, pe care Netflix le va utiliza pentru a percepe taxele lunare sau pentru a verifica identitatea ta. Nu îți face griji, nu vei fi taxat în timpul perioadei de încercare gratuită.
 • După completarea informațiilor de plată, apasă pe „Înregistrează-te” sau „Continuați” pentru a finaliza procesul de înregistrare.
 • Dacă dorești, poți personaliza profilul tău și poți adăuga profiluri separate pentru alți membri ai familiei sau prieteni. Aceasta te ajută să gestionezi preferințele și istoricul de vizionare pentru fiecare profil în parte.

Metode de plată pentru Netflix:

Netflix acceptă mai multe metode de plată, iar disponibilitatea acestora poate varia în funcție de regiune. Iată câteva dintre cele mai comune metode de plată acceptate de Netflix:

 • Card de credit/debit: Netflix acceptă carduri de credit și debit emise de Visa, MasterCard, American Express și altele. Trebuie să introduci informațiile cardului pentru a plăti abonamentul lunar.
 • PayPal: Poți lega contul Netflix de contul PayPal și să plătești abonamentul utilizând balanța PayPal sau cardurile asociate contului tău PayPal.
 • Card cadou Netflix: Poți cumpăra carduri cadou Netflix de la comercianți autorizați sau direct de pe site-ul Netflix și să le utilizezi pentru a plăti abonamentul. Aceste carduri cadou sunt disponibile în diverse valori.
 • Facturare prin intermediul operatorului: În anumite regiuni, poți alege să plătești abonamentul Netflix prin intermediul facturii de telefonie mobilă sau a serviciului TV prin cablu. Aceasta permite plata costului abonamentului direct pe factura de telefon sau TV.

După înregistrare, Netflix va percepe automat taxa lunară sau anuală, în funcție de planul și metoda de plată aleasă. Poți modifica sau actualiza metoda de plată, precum și anula abonamentul în orice moment din contul tău Netflix.

Politica de confidențialitate a datelor pe Netflix

Politica de confidențialitate a datelor pe Netflix

Sursa foto

Politica de confidențialitate a datelor pe Netflix este un document important care detaliază modul în care compania colectează, utilizează, protejează și dezvăluie datele personale ale utilizatorilor săi. 

Aceasta oferă informații esențiale despre drepturile și opțiunile utilizatorilor în ceea ce privește datele lor personale. Este important să citești și să înțelegi această politică pentru a ști cum sunt gestionate datele tale atunci când folosești serviciul Netflix. 

Aici sunt câteva aspecte importante din politica de confidențialitate a datelor Netflix:

 • Colectarea de date personale: Netflix colectează diverse tipuri de date personale, inclusiv informații despre contul tău (cum ar fi adresa de e-mail și parola), activitatea de vizionare (ce filme sau seriale vezi și cum le vezi), informații despre dispozitivele și software-ul utilizat, informații de plată și alte date pe care le furnizezi în timpul utilizării serviciului.
 • Utilizarea datelor personale: Netflix utilizează datele personale pentru a oferi, gestiona și îmbunătăți serviciul lor. Aceasta include personalizarea recomandărilor de conținut, furnizarea de servicii de asistență pentru clienți, gestionarea abonamentelor și prevenirea fraudelor.
 • Partajarea datelor personale: Netflix poate partaja datele personale cu furnizorii de servicii, terți autorizați și alte entități în scopuri specifice, cum ar fi procesarea plăților, oferirea de servicii de streaming sau respectarea reglementărilor legale.
 • Securitatea datelor: Netflix pune mare accent pe securitatea datelor și implementează măsuri tehnice și organizaționale pentru a proteja datele personale ale utilizatorilor.
 • Drepturile utilizatorilor: Politica de confidențialitate a datelor Netflix menționează drepturile pe care le au utilizatorii cu privire la datele lor personale, inclusiv dreptul de a accesa, corecta sau șterge datele lor, precum și dreptul de a solicita oprirea colectării de date personale.
 • Cookies și tehnologii similare: Netflix utilizează cookies și tehnologii similare pentru a colecta informații despre utilizarea serviciului și pentru a personaliza experiența de utilizare. Utilizatorii au opțiunea de a gestiona preferințele lor cu privire la cookies.
 • Comunicări și actualizări: Netflix poate comunica cu utilizatorii săi prin e-mail sau alte mijloace pentru a furniza informații despre serviciu, actualizări ale politicii de confidențialitate sau oferte speciale.

Este important să reții că politica de confidențialitate a datelor Netflix poate varia în funcție de regiune sau de schimbările aduse de companie, așa că este recomandat să verifici periodic politica de confidențialitate pentru a fi la curent cu cele mai recente informații. 

În general, Netflix respectă regulamente stricte de confidențialitate și se angajează să protejeze datele personale ale utilizatorilor săi.

Cu o bibliotecă vastă de seriale, filme și producții originale, Netflix rămâne una dintre cele mai populare opțiuni pentru divertisment online. 

Costul variat al abonamentelor și opțiunile multiple de vizionare offline sau online fac din Netflix o alegere atractivă pentru toți iubitorii de conținut video.

Cele mai citite articole