Marirea gradului de siguranta a conducerii autoturismului prin folosirea unor anvelope de calitate

Marirea gradului de siguranta a conducerii autoturismului prin folosirea unor anvelope de calitate

In prezent, numarul accidentelor a crescut ingrijorator din diverse motive precum neatentia soferului, lipsa vigilentei sale sau nerespectarea regulilor de conducere a autoturismului. Insa, printre acestea, se mai strecoara si alte motive care intra tot in arsenalul responsabilitatilor soferului. 

Inainte de a pleca intr-o calatorie, lunga sau scurta, este necesar sa se verifice starea pe care o au anvopele, pentru ca multe accidente se pot intampla din cauza folosii unor anvelope slab calitative, care nu ofera randamentul dorit si care nu ofera o experienta sigura de condus.

Care sunt riscurile evitate prin folosirea unor anvelope de calitate inalta?

Riscul de a pune in pericol viata soferului sau a pasagerilor

Cel mai mare beneficiu al anvelopelor de calitate este cresterea gradului de siguranta a autovehiculului. Oricand exista posibilitatea ca anvelopa sa nu mai functioneze in parametri normali, situatie in care soferul poate pierde controlul asupra masinii.

Riscul de a nu gestiona corespunzator directia

Anvelopele de slaba calitate pot fi un risc si in conditiile meteorologice potrivite, marind distanta de franare si alunecand in timpul virajului. Acea pierdere a directiei, chiar si pentru o clipa, poate duce la un accident grav, provocand daune serioase autoturismului sau, in cel mai rau caz, pierderea de vieti omenesti.

Riscul pierderii in exces a gazului

Cu cat aceste anvelope nu se incadreaza in rigorile de calitate, cu atat modul de functionare a autoturismului se ingreuneaza. Acest efort suplimentar de deplasare afecteaza direct aceasta componenta a autoturismului, ducand, implicit, la un consum mai mare de gaze.

Cele mai citite articole

Anvelopele care s-au dovedit a fi sigure si care sunt de o performanta ridicata sunt chiar cele care au marcajul de M+S.

Ce sunt cauciucurile M+S si cum pot fi de folos?

Folosirea unor cauciucuri M+S este o decizie inteleapta, datorita faptului ca sunt mai rezistente si ofera o siguranta mai ridicata in trafic. 

Cauciurile M+S pot fi folosite cu incredere si in cazul unor conditii meteorologice neprielnice, pentru ca au un nivel de aderenta suficient de ridicat pentru a face fata drumurilor alunecoase, acoperite cu zapada, gheata sau noroi.

Inscriptia de M+S face referire la Mud & Snow (noroi si zapada), semnificand faptul ca rezistenta si performanta respectivelor anvelope a fost testata si verificata inainte de a putea fi folosite in conditiile de iarna. De asemenea, este necesar ca anvelopele sau cauciucurile folosite iarna sa aiba aceasta inscriptie, pentru ca sunt considerate a fi autorizate. 

In ciuda acestui fapt, exista si anvelope care au inscriptia M+S si sunt folosite vara, fiind realizate din cauciuc si profil de rulare. Acestea nu sunt potrivite pentru iernile din Romania, pentru ca sunt create pentru tarile mai calduroase cu sezoane reci in care temperatura nu scade sub 7 grade Celsius. Asa ca cel mai bine ar fi sa se achizitioneze cauciucuri M+S special create pentru conditiile de iarna din Romania. 

In concluzie, siguranta oferita de anvelopele achizitionate este esentiala pentru oricine isi doreste sa plece la drum cu propriul autoturism si vrea sa previna cat mai multe situatii neplacute sau chiar periculoase. 

Cele mai citite articole