La ce soluții apelezi pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din locuință?

Oamenii trebuie să-și folosească simțurile disponibile pentru a experimenta și interpreta mediul în care se află. Cu toate că vederea sau auzul ar putea părea cele mai importante simțuri, adevărul este că o serie de mirosuri pot furniza mai multe informații despre împrejurimile în care aceștia se află.

Având rolul de a oxigena organismul, aerul este unul dintre resursele care asigură supraviețuirea oamenilor. Cu toate acestea, aerul din căminul tău este de cele mai multe ori mai poluat sau mai neplăcut decât cel din afară. Mirosuri precum cele de tutun, de mucegai sau de de substanțe chimice pot deteriora calitatea aerului din locuință, afectând sănătatea ta și a familiei tale. 

De aceea, în rândurile de mai jos, vei găsi o serie de soluții pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din locuință.

Care sunt principalii factori care provoacă mirosuri neplăcute în locuință?

În locuință, mirosurile neplăcute pot fi generate de factori precum:

 • Animale de companie;
 • Mucegai;
 • Frigider
 • Fum (tutun, gătit alimente, etc);
 • Mirosuri de canalizare;
 • Gunoi menajer;
 • Mirosuri de la mașina de spălat;
 • Substanțe chimice casnice (dezinfectanți, soluții de curățare, etc);
 • Resturi de mâncare ș.a.

Ce soluții ai la dispoziție pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din interior?

Aerul din locuință poate fi îmbunătățit prin:

 1. Curățarea și dezinfectarea spațiilor – este necesar ca inițial să identifici cauza mirosului neplăcut pentru a-l elimina prin curățenie. De asemenea, dezinfecția cu soluții ale căror mirosuri nu sunt persistente, previne apariția altor mirosuri.
 2. Aerisirea încăperilor, deschizând ferestrele – fluxul de aer nou va permite o curățare și o împrospătare naturală a aerului din interior.
 3. Oferirea aerului o mireasmă plăcută – Dacă vrei să oferi o aromă plăcută aerului din casa ta, atunci optează pentru uleiuri esentiale. Introduse într-un difuzor special, acestea nu doar că vor curăța aerul, dar vor îmbunătăți și starea de spirit a celor care se află în încăperi. De exemplu, picăturile de ulei esential de lavanda sunt recunoscute pentru proprietățile calmante, ceea ce le face potrivite și pentru îmbunătățirea somnului. În plus, acest ulei esențial asigură funcționarea sănătoasă a tractului respirator, stimulează creativitatea și ține departe păianjenii.

SURSE:

www.uleiuriesentiale.ro
https://www.biocycle.net/how-people-sense-perceive-and-react-to-odors/
https://saniprofessional.com/odor-removal-science-smell/

Lasa un raspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Your email address will not be published.