Investiția în titluri de stat, o investiție inteligentă

Investiția în titluri de stat, o investiție inteligentă

Mulți români se gândesc în aceste vremuri tulburi ca să-și investească capitalul în valori mobiliare și, de aceea, trebuie să recunoaștem că există destul de mult entuziasm în țara noastră cu privire la acest mod de economisire inteligentă. Mai ales dacă ne referim la titluri de stat. Ele reprezintă categoric cea mai sigură formă de a câștiga bani din investiții. 

De exemplu atractivele titluri de stat FIDELIS. Numeroase persoane au apelat la compania Goldring pentru ca să subscrie rapid, ușor, fără să plătească vreun comision în aceste titluri de investiție emise de Ministerul Finanțelor. mai mult decât atât, ulterior încheierii ofertei, titlurile de stat vor putea fi tranzacționate pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București.

Pur și simplu doritorii și-au creat un cont de tranzacționare pe care l-au alimentat cu suma pe care au vrut-o și au plasat ordinul de plată respectiv în platforma de tranzacționare, comod, chiar de pe laptop sau telefon, fără a fi nevoie să se deplaseze la vreun sediu fizic în acest scop.

Ce trebuie să cunoști despre titlurile de stat?

Aceste obligațiuni de trezorerie sunt titluri de creanță emise de Trezoreria Statului. Ceea ce înseamnă că emitentul, adică Trezoreria Statului, împrumută bani de la cetățeni, oferind ca dovada niște obligațiuni cu scadență după un anumit termen. Astfel, statul are la dispoziție un nou flux de numerar pe care îl poate investi sau cheltui. Din perspectiva cetăţeanului, beneficiul principal este acela că suma pe care statul i-o va returna după o anumită perioadă de timp va fi mai mare cu un anumit procent. 

Cele mai citite articole

Acest tip de titluri de creanță este considerat a fi cel mai sigur. Nivelul de risc este mult mai scăzut, în materie de pierdere a fondurilor bănești investite, decât în ​​cazul altor instrumente de investiții. Se petrece acest lucru deoarece statul are obligația ca să ramburseze mai întâi datoria către deținătorii de obligațiuni. Abia după aceea se poate ocupa de alte plăți, chiar dacă acestea provin de la bugetul de stat. 

Evident, există și o situație în care acest lucru nu se petrece. Când este acea împrejurare în care emitentul nu va putea achita la timp datoria? Doar dacă va exista o criză economică catastrofală în România sau în întreaga lume, dar în acest caz e clar că absolut toate instrumentele de investiții vor fi în colaps.

Așa stând lucrurile, chiar merită ca să te achiziționezi titluri de stat.

Titlul de stat: un instrument financiar la îndemâna oricui!

Marile avantaje ale acestui tip de investiție sunt disponibilitatea și structura lor extrem de simplă. Oricine se poate informa de pe internet în legătură cu investirea finanțelor personale în obligațiuni de trezorerie. Nu trebuie să faci parte din lumea selectă a experților financiari, să ai doctoratul în instrumente financiare, pentru a înțelege principiile după care funcționează aceste titluri de valoare. Mai mult decât atât, acum, în epoca online-ului, ai și șansa că poți investi chiar de acasă de la tine sau de la birou. 

Poți deveni deținător de titluri de stat într-un mod simplu cu ajutorul site-ului goldring.ro. Accesează și tu acest site chiar acum pentru a afla tot ce te interesează în materie de investiții profitabile!

Cele mai citite articole