In ce zone ale corpului pot aparea varice?

Majoritatea oamenilor tind sa creada ca varicele pot aparea doar pe picioare, ceea ce nu este adevarat. De fapt, varicele pot aparea in multe alte parti ale corpului. Acestea incluzand abdomenul, pelvisul si alte zone ale corpului, chiar si zona fetei.

Varicele de la picioare

Varicele sunt vene umflate, care apar aproape de suprafata pielii si au o culoare albastra sau violet. De obicei sunt inestetice si sunt cauzate de vene cu probleme. Desi orice vena poate deveni varicoasa, venele cel mai frecvent afectate sunt cele care se gasesc la nivelul picioarelor. Motivul pentru care apar varicele se datoreaza faptului ca, pe masura ce oamenii stau in picoare si merg, produc o crestere a presiunea venelor, ceea ce poate duce la deterioararea acestora.

Varicele abdominale

Cele mai citite articole

Varicele abdominale sunt practic identice cu varicele de la nivelul picioarelor, singura diferenta intre acestea si cele de la nivelul picioarele este ca sunt localizate in regiunea abdominala. Aspectul venelor afectate este de asemenea acelasi.

Varicele pelvine

Varicele pelvine apar de obicei in timpul sarcinii. In timpul sarcinii, exista o crestere a nivelului de hormoni si a cantitatii de sange care trece prin vene, ceea ce poate provoca o umflare in regiunea pelvina. Astfel, poate rezulta varice pelvine.

Deoarece varicele pelvine netratate pot duce la dureri pelvine cronice, ar trebuie sa apelati la medicul dumnevoastra pentru un tratament varice.

Varicele pelvine foarte mici pot fi tratate cu lotiuni sau creme pe care le puteti aplica pe piele pentru a ajuta la micsorarea acestora. Daca aveti varice pelvine mai mari sau mai proeminente, poate fi necesar sa luati in considerare interventia chirurgicala. Acest lucru va va impiedica sa suferiti dureri pelvine severe. Medicul dumneavoastra va va putea oferi o serie de optiuni de tratament diferite pentru varice. Faceti o programare astazi la medicul dumneavoastra pentru a stabili de ce tratament aveti nevoie.

Cele mai citite articole