În ce constă un test rapid de Coronavirus?

Încă de la apariţia virusului Corona, oamenii de ştiinţă caută atât modalităţi de diagnosticare, cât şi modalităţi de tratare a acestei infecţii. Noul virus Sars-Cov-2 a apărut în China, în Wuhan în decembrie anul 2019 şi acum s-a răspândit în întreaga lume, extinzându-se extrem de rapid şi reprezentând o ameninţare a sănătăţii publice la nivel mondial.

Din fericire, există numeroase metode de diagnosticare a infecţiei cu acest virus la momentul actual, printre care şi testare pcr foarte ieftin şi foarte eficient. Metoda de diagnosticare a acestei infecţii utilizată în prezent pune în evidenţă prezenţa virusului în sângele, plasmă sau în alte secreţii. Kiturile de diagnosticare sunt uşor de achiziţionat şi nu necesită prezenţa personalului specializat, înalt calificat, ci testul poate fi efectuat acasă.

De ce este necesar un test rapid de Coronavirus

Infecţia cu virusul Corona este de regulă uşor de diagnosticat prin varietatea semnelor şi simptomelor, dar pot exista şi persoane asimptomatice care să aibă infecţia şi care să poată infecta alţi membrii ai comunităţii. Infecţia cu Coronavirus, aşadar, nu se poate diagnostica doar pe baza simptomelor, ci este necesară folosirea unor teste specifice.

Testele rapide pe bază de anticorpi Sars COV 2 sunt folosite pentru a stabili infecţia cu Covid 19 prin prezenta anticorpilor în sânge. Testele rapide sunt calitative, asemănătoare testelor de sarcină, care evidenţiază anticorpii anti Sars Cov 2 dacă sunt prezenţi.

Cum sunt realizate testele rapide de Coronavirus?

Cele mai citite articole

Testele rapide de Coronavirus sunt foarte uşor de realizat, pacienţii fiind nevoiţi să preleveze o probă de sânge din deget, câteva picături, pe care le vor picura direct pe casetă testului în locul special destinat. Testele rapide de Coronavirus oferă rezultate în doar câteva minute de la efectuarea lor, fără a fi necesar ca pacienţii să aştepte ore sau chiar câteva zile pentru a primi un răspuns pozitiv sau negativ.

Testele rapide utilizează probe de sânge, ser sau plasmă de la pacienţi pentru a evidenţia complexele anticorp-antigen care se formează dacă în probele recoltate de la pacienţi există anticorpi specifici. În cazul în care în probele recoltate există anticorpi, acest lucru semnifică faptul ca pacienţii au fost infectaţi cu virusul Covid 19.

Testul rapid Covid 19 este de tip imunocromatic bazat pe nanoparticule de aur, uşor de folosit, cu rezultate rapide şi observabile cu ochiul liber în doar câteva minute. Anticorpii sunt proteine specifice apărute ca şi răspuns la infecţii, ceea ce înseamnă că pot fi găsiţi în sângele celor testaţi după infecţie.

Concret, testele rapide nu determină o infecţie actuală cu virusul Corona, ci mai degrabă un răspuns imunitar al pacientului la Covid 19, indiferent dacă pacientul are sau nu simptome. Cea mai bună metodă de combatere a infecţiei este izolarea, de aceea diagnosticul este foarte important.

Cele mai citite articole