Importanta unui spatiu industrial

Un spatiu productiv este un spatiu in care se dezvolta activitati economice, care pot fi spatii industriale Brasov, spatii agricole sau de servicii.

Importanta industrializarii

Industrializarea este piatra de temelie a dezvoltarii economice. Transformarea materiilor prime in produse finite sau semifabricate ramane provocarea cruciala pentru crearea de locuri de munca si pentru bogatia individuala si colectiva. 

Fara industrie, o comunitate trebuie sa se bazeze in mod necesar pe alte atractii pentru creatie sau mentinerea locurilor de munca. Daca o municipalitate este plasata intr-o astfel de situatie, este mai probabil sa vezi o fluctuatie a ratei de ocupare a acesteia.

Mediul industrial evolueaza in centrul globalizarii schimburilor economice. Produci mai rapid, la costuri mai mici, sustinand in acelasi timp reinnoirea continua a produsele. Intr-o lume de hipercompetitivitate, companiile trebuie sa beneficieze de avantajele alocate adecvata pentru a face fata concurentei.

Amplasarea functiei industriale se bazeaza pe o serie de considerente. De exemplu, industria are nevoie de energie pentru a functiona. Un spatiu industrial trebuie sa permita industriei sa obtina energia adecvata pentru productie.

Sectorul secundar, care include activitatile industriale si constructiile, angajeaza o mare parte din populatia activa. 

Intr-adevar, industriile grele, cum ar fi industria siderurgica, au fost nevoite sa se transforme pentru a se adapta robotizarii si globalizarii. S-au inchis fabrici si au fost relocate, adica mutate in strainatate, iar anumite spatii industriale au fost transformate datorita infiintarii de parcuri tehnologice .

Cele mai citite articole

Vastele zone industriale care s-au dezvoltat in anii 1970 la periferia aglomeratiilor urbane, devin din ce in ce mai mult zone de afaceri cu depozite si magazine.

Principalele provocari si domenii de interventie

• O gama de spatii industriale pentru toate tipurile de afaceri;

• Utilizare industriala fara a compromite mediul natural si social;

• Exclusivitatea spatiilor industriale;

• Fluiditate pentru transportul marfurilor.

Pentru a face fata acestor provocari, cunostintele despre functia industriala trebuie sporite. Este posibil sa influentezi procesul decizional care urmareste gasirea celui mai bun spatiu industrial pentru o companie prin sprijinirea comparatiei dintre toate cele mai bune spatii industriale disponibile in Brasov sau o hala de inchiriat Bucuresti.

Domeniile de interventie sunt:

• Delimitarea spatiilor industriale in functie de modul de proprietate;

• Amplasarea spatiilor industriale.

Cele mai citite articole